Eau de Vie Onze selectie Eau de Vie
Lubberhuizen & Raaff
Peer Conference
€24,95
Lubberhuizen & Raaff
Betuws Goud
€24,95
Lubberhuizen & Raaff
Betuwer Appel Goudrenet
€24,95
Lubberhuizen & Raaff
Miniatuurset eaux de vie
€25,00
Lubberhuizen & Raaff
Framboos
€29,50
Lubberhuizen & Raaff
Pruim, gerijpt op hout
€29,50
Lubberhuizen & Raaff
Kornoelje
€32,50
Lubberhuizen & Raaff
Betuwer Morel
€32,50
Lubberhuizen & Raaff
Hulstbes
€32,50
Lubberhuizen & Raaff
Eau de Bière
€36,50
Lubberhuizen & Raaff
Kweepeer
€36,50
Christian Binner
Eau de Vie de Framboise 0,7ltr
€55,50
Christian Binner
Eau de Vie de Mirabelle 0,7ltr
€55,50
Christian Binner
Eau de Vie de Poire Williams 0,7ltr
€61,50
Christian Binner
Eau de Vie de Baie de Houx 0,7ltr
€65,50

Eau de Vie

De naam Eau de Vie (levenswater) komt uit Frankrijk en het Franstalige deel van Zwitserland. Al in de middeleeuwen stookten monniken hier Eaux de Vie van diverse soorten fruit. Met name pruimen, kersen, perziken en peren zijn veelgebruikte grondstoffen, maar de diversiteit aan gebruikte fruitsoorten is zeer groot.  Een goede Eau de Vie bevat precies de essentie van de fruitsoort in smaak en geur. De kwaliteit van het gebruikte fruit is hierbij van groot belang en vaak zijn vele kilo’s fruit nodig om slechts een klein aantal flesjes te kunnen produceren. Dit maakt dat goede Eaux die Vie vaak vrij kostbaar zijn. Fruitdistillaten worden in de regel niet gerijpt op hout, alhoewel sommige producenten hun jonge distillaten wel enige tijd laten rusten in glas of staal om deze zachter te maken.  Overal waar fruit wordt verbouwd zijn wel producenten van fruitdistillaten te vinden, maar de belangrijkste productiegebieden liggen verspreid over het midden van Europa, beginnend bij de Elzas in het westen, daarnaast Duitsland, Zwitserland, Noord-Italie en Oostenrijk, en dan verder centraal Europa in.  Een Eau de Vie wordt traditioneel puur gedronken, alhoewel ze tegenwoordig ook steeds vaker in cocktails worden gebruikt.