Eau de Vie Onze selectie Eau de Vie
Stokerij Lubberhuizen
Peer Gieser Wildeman
De peer leent zich bij uitstek voor een geurige Eau de Vie. De smaak is wat voller en complexer dan die van de Conference, waarvan wij ook een Eau de Vie stoken. Het is overigens erg aangenaam beide perendistillaten naast elkaar te proeven.
€26,95
Stokerij Lubberhuizen
Peer Conference
De peer leent zich bij uitstek voor een geurige Eau de Vie. Velen kennen de Poire Williams of Williams Birne. Omdat deze perensoort in Nederland tegenwoordig nauwelijks nog verbouwd wordt, kozen ze bij Lubberhuizen voor de Conference peer.
€26,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Appel Goudrenet
Wellicht de bekendste appel om Eau de Vie van de stoken is de Gravensteiner. Lubberhuizen koos voor de Goudrenet, omdat die van de bekende en leverbare Hollandse appelrassen na het distilleren het meeste karakter toont.
€26,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuws Goud
Betuws Goud is vergelijkbaar met Calvados, het beroemde distillaat uit Normandië en Bretagne. Betuws Goud wordt gestookt uit oude appelrassen als de Alkemene, Notarisappel, Sterappel en Bellefleur, aangevuld met een kleine hoeveelheid peren.
€27,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Kers
Kersen zijn wellicht de meest geliefde vruchten van de Betuwe. In de lente geniet menig voorbijganger van hun bloesem, in de vroege zomer worden ze in kraampjes langs de weg verkocht. De kers is één van de edelste fruitsoorten om Eau de Vie van te stoken
€31,95
Stokerij Lubberhuizen
Framboos
De naam ‘framboos’ is afkomstig van het Franse ‘framboise’, wat op zijn beurt ontleend is aan het Nederlandse ‘braambes’. Omdat we de frambozen voor het stoken macereren op pure graanalcohol, blijven de primaire, fruitige aroma’s mooi bewaard.
€31,95
Stokerij Lubberhuizen
Pruim, gerijpt op hout
‘Vieille Prune’, zoals de Fransen zeggen, of Slivovitsj, zoals men dit distillaat op de Balkan noemt, is een volronde, krachtige Eau de Vie die minstens twee jaar op eikenhouten Bordeauxvaten gelegen heeft.
€31,95
Stokerij Lubberhuizen
Kornoelje
Een heerlijke frisse Eau de Vie voor een zwoele zomeravond. In Nederland is de kornoelje geliefd als tuinstruik. De kornoeljebes die voor deze Eau de Vie wordt gebruikt komt uit Macedonië waar ze nog in het wild groeien.
€32,50
Stokerij Lubberhuizen
Moerbei
Deze Eau de Vie is gemaakt van witte en zwarte moerbeien. De vruchten, die eruit zien als langwerpige bramen, komen oorspronkelijk uit Azië. Omdat de bladeren van deze bes geliefd zijn bij zijderupsen werden de bomen eeuwen geleden al naar Europa gehaald.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Kwets
De kwets is een langwerpige pruimensoort met stevig vruchtvlees. De vruchten die voor deze Eau de Vie zijn gebruikt komen van hoogstambomen uit de omgeving van Varik. Verkwikkend en zwoel.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Kroos
De ‘kerspruimen’, zoals kroosjes ook wel worden genoemd, zijn afkomstig uit de enige krozenboomgaard van Nederland, in Boven-Leeuwen. De geur is intrigerend en ingetogen, de smaak is gelaagd; fris en zwoel met een aangename afdronk.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Mispel
Iets mysterieus omgeeft zowel de oude fruitsoort als ook de Eau de Vie: ook hier diep de geur inademen alvorens te drinken. De vrucht is pas na een fermentatieproces geschikt voor consumptie. Wij gaan nog een stapje verder en vergisten de mispel.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Rijks - Eau de Vie
Deze bijzondere Eau de Vie is ontwikkeld door restaurant RIJKS® en Stokerij Lubberhuizen. Het is een bijzondere ensemble van kersen, mispels, peren en kweeperen zorgt voor verkwikkende aroma’s en een verfijnde, lange afdronk.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Eau de Bière Oloroso vat
Eau de Bière wordt gestookt van ambachtelijke aromatische bieren, zoals van Gulpener en andere ambachtelijke brouwerijen. Smaak en geur zijn als van de beste malt whiskey met een vleugje hop. Ditmaal gerijpt op een Oloroso vat.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Eau de Vie Proeverij - Miniatuurset
In dit miniatuur-setje vindt u het assortiment van de klassiekers van Stokerij Lubberhuizen uit de Betuwe. Bestaande uit Appel, Peer, Pruim, Framboos, Morel, Kweepeer en Betuws Goud. In flesjes van 50 ml. 
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Kers - Morel
De kers is een van de edelste fruitsoorten om Eau de Vie van te stoken. Schwarzwälder Kirschwasser is wellicht het bekendste distillaat van deze vrucht. Van alle soorten geeft de Morel, het nobelste resultaat.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Hulstbes
Deze bessen worden eigenhandig bij de kerk in Ophemert geplukt. De Eau de Vie geurt als een herfstbos in de ochtend. De smaak is bestemd voor de fijnproever, ‘an acquired taste’ zoals de Britten zeggen.
€40,95
Stokerij Lubberhuizen
Kweepeer
Kweepeer is een harde, onbewerkt niet te eten vrucht, die van oorsprong uit Turkije komt. De boom bloeit kort maar hevig en levert doorgaans vele kilo’s vruchten op. In een flesje (35 cl) gaat zo’n acht kilo fruit. Een edel distillaat waar we trots op zi
€40,95
Christian Binner
Eau de Vie de Baie de Houx 0,7ltr
Distillaat verkregen uit hulstbessen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.
€65,50

Eau de Vie

De naam Eau de Vie (levenswater) komt uit Frankrijk en het Franstalige deel van Zwitserland. Al in de middeleeuwen stookten monniken hier Eaux de Vie van diverse soorten fruit. Met name pruimen, kersen, perziken en peren zijn veelgebruikte grondstoffen, maar de diversiteit aan gebruikte fruitsoorten is zeer groot.  Een goede Eau de Vie bevat precies de essentie van de fruitsoort in smaak en geur. De kwaliteit van het gebruikte fruit is hierbij van groot belang en vaak zijn vele kilo’s fruit nodig om slechts een klein aantal flesjes te kunnen produceren. Dit maakt dat goede Eaux die Vie vaak vrij kostbaar zijn. Fruitdistillaten worden in de regel niet gerijpt op hout, alhoewel sommige producenten hun jonge distillaten wel enige tijd laten rusten in glas of staal om deze zachter te maken.  Overal waar fruit wordt verbouwd zijn wel producenten van fruitdistillaten te vinden, maar de belangrijkste productiegebieden liggen verspreid over het midden van Europa, beginnend bij de Elzas in het westen, daarnaast Duitsland, Zwitserland, Noord-Italie en Oostenrijk, en dan verder centraal Europa in.  Een Eau de Vie wordt traditioneel puur gedronken, alhoewel ze tegenwoordig ook steeds vaker in cocktails worden gebruikt.