Eau de Vie Onze selectie Eau de Vie
Lubberhuizen & Raaff
Peer Conference
De peer is bij uitstek geschikt om tot eau de vie gestookt te worden. Lubberhuizen & Raaff gebruikt vooral het veel geteelde ras als Conference en Gieser Wildeman.
€24,95
Lubberhuizen & Raaff
Betuws Goud
Betuws Goud is vergelijkbaar met – of beter dan – een zeer goede Calvados, zoals die uit de Pays d’Auge. Gemengde zoete en zure appels als Jonagold, Granny Smith en Cox’s Orange maar ook haast vergeten hoogstam rassen als Alkemene, Notarisappel, Bellef
€24,95
Lubberhuizen & Raaff
Betuwer Appel Goudrenet
Deze blanke appel wordt gestookt van de bekende goudrenet, vanaf 1853 als de Schone van Boskoop door boomkweker Ottolander geteeld. Hij geeft een eerlijke stoere en droge eau-de-vie die toch zacht en fruitig is en zich bij alles laat drinken.
€24,95
Lubberhuizen & Raaff
Framboos
De naam ‘framboos’ is afkomstig van het Franse ‘framboise’, wat op zijn beurt ontleend is aan het Nederlandse ‘braambes’. Onze framboos wordt zowel vergist als gemacereerd, uitgetrokken op onverdunde alcohol.
€29,50
Lubberhuizen & Raaff
Pruim, gerijpt op hout
De Vieille Prune wordt gestookt van een mix van verschillende pruimenrassen uit onbespoten Betuwse hoogstamboomgaarden. Het eikenhout verleent deze eau de vie de zowel krachtige als fluwelen status als van de kledij van een Oudhollandse regent.
€29,50
Lubberhuizen & Raaff
Kornoelje
Een heerlijke frisse Eau de Vie voor een zwoele zomeravond. In Nederland is de kornoelje geliefd als tuinstruik. De kornoeljebes die voor deze Eau de Vie wordt gebruikt komt uit Macedonië waar ze nog in het wild groeien.
€32,50
Lubberhuizen & Raaff
Betuwer Morel
De morel is een dieprode zure kers, Sauerkirsch in het Duits, die in Nederland nauwelijks wordt gekweekt omdat hij niet zonder meer te eten is. In het Schwarzwald leveren prachtige hoogstamboomgaarden de kers voor het bekende Kirschwasser.
€32,50
Lubberhuizen & Raaff
Hulstbes
Deze bessen worden eigenhandig bij de kerk in Ophemert geplukt. De Eau de Vie geurt als een herfstbos in de ochtend. De smaak is bestemd voor de fijnproever, ‘an acquiered taste’ zeggen de Britten.
€32,50
Lubberhuizen & Raaff
Kweepeer
De gele harde vrucht heeft een bedwelmende geur maar is onbewerkt nauwelijks te eten. In een halve liter gaat zo’n 10 kilo fruit. Bij de verwerking moet elke kwee door onze handen om het bitter makende dons van de schil te verwijderen.
€36,50
Christian Binner
Eau de Vie de Marc de Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles) 0,7ltr
Distillaat verkregen uit de ‘marc’ die in de gistingskuip overblijft na het persen van de druiven die gebruikt zijn voor de edelzoete botrytiswijn Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles). Gedistilleerd in koperen alambiek van 100 liter.
€51,50
Christian Binner
Eau de Vie de Framboise 0,7ltr
Distillaat verkregen uit frambozen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.
€55,50
Christian Binner
Eau de Vie de Mirabelle 0,7ltr
Distillaat verkregen uit mirabelpruimen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter.
€55,50
Christian Binner
Eau de Vie de Poire Williams 0,7ltr
Distillaat verkregen uit de aromatische Williams-peren uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter Zonder toegevoegde suiker.
€61,50
Christian Binner
Eau de Vie de Baie de Houx 0,7ltr
Distillaat verkregen uit hulstbessen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.
€65,50