Eau de Vie Onze selectie Eau de Vie
Stokerij Lubberhuizen
Peer Conference
De peer is bij uitstek geschikt om tot eau de vie gestookt te worden. Lubberhuizen & Raaff gebruikt vooral de veel geteelde rassen Conference en Gieser Wildeman.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuws Goud
Betuws Goud is vergelijkbaar met – of zelfs beter dan – een zeer goede Calvados, zoals die uit de Pays d’Auge. Gemengde zoete en zure appels als Jonagold, Granny Smith en Cox’s Orange maar ook haast vergeten hoogstamrassen als Alkemene, Notarisappel, B
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Appel Goudrenet
Deze blanke appel wordt gestookt van de bekende goudreinet, vanaf 1853 als de Schone van Boskoop door boomkweker Ottolander geteeld. Deze geeft een eerlijke, stoere en droge eau-de-vie, die toch zacht en fruitig is en zich bij alles laat drinken.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Miniatuurset eaux de vie
In dit cadeau-setje vindt u het assortiment van de klassiekers van Lubberhuizen & Raaff. Bestaande uit Appel, Peer, Pruim, Framboos en Betuws Goud. In flesjes van 20 ml. 
€29,50
Stokerij Lubberhuizen
Framboos
De naam ‘framboos’ is afkomstig van het Franse ‘framboise’, wat op zijn beurt ontleend is aan het Nederlandse ‘braambes’. De frambozen worden zowel vergist als gemacereerd, uitgetrokken op onverdunde alcohol.
€29,50
Stokerij Lubberhuizen
Pruim, gerijpt op hout
De Vieille Prune wordt gestookt van een mix van verschillende pruimenrassen uit onbespoten Betuwse hoogstamboomgaarden. Het eikenhout verleent deze eau de vie een tegelijkertijd krachtige en fluwelen karakter, als van de kledij van een Oudhollandse regen
€29,50
Stokerij Lubberhuizen
Kornoelje
Een heerlijke frisse Eau de Vie voor een zwoele zomeravond. In Nederland is de kornoelje geliefd als tuinstruik. De kornoeljebes die voor deze Eau de Vie wordt gebruikt komt uit Macedonië waar ze nog in het wild groeien.
€32,50
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Morel
De morel is een dieprode zure kers, Sauerkirsch in het Duits, die in Nederland nauwelijks wordt gekweekt omdat hij niet zonder meer te eten is. In het Schwarzwald (Zwarte Woud) leveren prachtige hoogstamboomgaarden de kers voor het bekende Kirschwasser.
€32,50
Stokerij Lubberhuizen
Hulstbes
Deze bessen worden eigenhandig bij de kerk in Ophemert geplukt. De Eau de Vie geurt als een herfstbos in de ochtend. De smaak is bestemd voor de fijnproever, ‘an acquired taste’ zoals de Britten zeggen.
€32,50
Stokerij Lubberhuizen
Eau de Bière
Eau de Bière wordt gestookt van ambachtelijke aromatische bieren, zoals van Gulpener en andere ambachtelijke brouwerijen. Smaak en geur zijn als van de beste malt whiskey met een vleugje hop.
€36,50
Stokerij Lubberhuizen
Kweepeer
De gele harde vrucht heeft een bedwelmende geur maar is onbewerkt nauwelijks te eten. In een halve liter destillaat gaat zo’n 10 kilo fruit. Bij de verwerking moet elke kwee door onze handen om het bittersmakende dons van de schil te verwijderen.
€36,50
Stokerij Lubberhuizen
Rijks - Eau de Vie
Deze bijzondere Eau de Vie is ontwikkeld door RIJKS® en Stokerij Lubberhuizen. RIJKS® is het met een Michelinster bekroonde restaurant van het Rijksmuseum Amsterdam. Het bijzondere ensemble van kersen, mispels, peren en kweeperen zorgt voor verkwikkende a
€36,95
Christian Binner
Eau de Vie de Marc de Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles) 0,7ltr
Distillaat verkregen uit de ‘marc’ die in de gistingskuip overblijft na het persen van de druiven die gebruikt zijn voor de edelzoete botrytiswijn Muscat Kaefferkopf SGN (Sélection de Grains Nobles). Gedistilleerd in koperen alambiek van 100 liter.
€51,50
Christian Binner
Eau de Vie de Framboise 0,7ltr
Distillaat verkregen uit frambozen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.
€55,50
Christian Binner
Eau de Vie de Mirabelle 0,7ltr
Distillaat verkregen uit mirabelpruimen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter.
€55,50
Christian Binner
Eau de Vie de Poire Williams 0,7ltr
Distillaat verkregen uit de aromatische Williams-peren uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter Zonder toegevoegde suiker.
€61,50
Christian Binner
Eau de Vie de Baie de Houx 0,7ltr
Distillaat verkregen uit hulstbessen uit de eigen, geheel natuurlijk bewerkte boomgaarden. Gedistilleerd in Binners koperen alambiek van 100 liter. Zonder toegevoegde suiker.
€65,50

Eau de Vie

De naam Eau de Vie (levenswater) komt uit Frankrijk en het Franstalige deel van Zwitserland. Al in de middeleeuwen stookten monniken hier Eaux de Vie van diverse soorten fruit. Met name pruimen, kersen, perziken en peren zijn veelgebruikte grondstoffen, maar de diversiteit aan gebruikte fruitsoorten is zeer groot.  Een goede Eau de Vie bevat precies de essentie van de fruitsoort in smaak en geur. De kwaliteit van het gebruikte fruit is hierbij van groot belang en vaak zijn vele kilo’s fruit nodig om slechts een klein aantal flesjes te kunnen produceren. Dit maakt dat goede Eaux die Vie vaak vrij kostbaar zijn. Fruitdistillaten worden in de regel niet gerijpt op hout, alhoewel sommige producenten hun jonge distillaten wel enige tijd laten rusten in glas of staal om deze zachter te maken.  Overal waar fruit wordt verbouwd zijn wel producenten van fruitdistillaten te vinden, maar de belangrijkste productiegebieden liggen verspreid over het midden van Europa, beginnend bij de Elzas in het westen, daarnaast Duitsland, Zwitserland, Noord-Italie en Oostenrijk, en dan verder centraal Europa in.  Een Eau de Vie wordt traditioneel puur gedronken, alhoewel ze tegenwoordig ook steeds vaker in cocktails worden gebruikt.