Wijnglazen

Een van de belangrijkste voorwaarden om optimaal te kunnen genieten van uw wijn is het wijnglas. Het gebeurt nog veel te vaak dat (dure) wijnen worden geschonken in het verkeerde glas, waardoor de werkelijke klasse van de wijn niet uit de verf komt. Zonde van de wijn en zonde van het geld. 

Wij voeren drie merken wijnglazen: Zalto en Gabriel uit Oostenrijk en Stölzle Lausitz uit Duitsland, alle gemaakt van kristal. Zalto is het meest ultieme glas dat er in de wereld te vinden is. Flinterdun en licht, en door zijn vorm (gebaseerd op de rondingen van de aarde en de kosmos) het glas dat de beste expressie aan een wijn geeft. Elke wijnkenner en -criticus zal dit beamen. 

De wijnglazen van Stölzle lijken sprekend op die van Spiegelau; het bedrijf is dan ook opgericht door oud-werknemers van Spiegelau. De kwaliteit is gelijk, alleen ligt de prijs ongeveer 45% lager en dat maakt de wijnglazen van Stölzle buitengewoon aantrekkelijk. 

Gabriel maakt 'slechts' een model. Dit glas is geschikt voor champagne, rieslings, bordeaux, bourgognes en andere mooie wijnen. De gewone kristallen versie of mondgeblazen.