Onze selectie super gepolijste en elegante sake's
Sake
Dassai 45 Daiginjo
De Dassai 45 is een sake met een subtiele smaak. In de geur ruik je veel soorten fruit, zoals groene appel, meloen, mandarijn en daarnaast ook tonen van bloesem en bloemen . Bij deze sake is de rijstkorrel tot 45% van zijn oorspronkelijke gewicht gepolijs
€41,95
Sake
Gekkeikan Horin Daiginjo
Deze sake komt uit Kyoto, de historische keizerlijke hoofdstad. Gekkeikan betekent lauwerkrans. Zeer elegante sake met veel fruit en floraliteit. Gebalanceerde smaak met een mooie finale. Mooie in combinatie met lichte voorgerechten, sushi en groenten.
€43,95
Sake
Dokan Daiginjo
De Dokan Daiginjo is een sake met de klasse van een Daiginjo, maar dan voor een zeer sympathieke prijs. Wordt in zeer bescheiden oplage gemaakt en is zo puur als hij maar kan zijn. De sake heeft in de smaak tonen van perzik en heeft een verfrissende afdro
€46,95
Sake
Heiwa Shuzo Kido Daiginjo 40
Heiwa Shuzo is vooral bekend om zijn Yuzu sake, maar zij maken ook een waanzinnig mooie Daiginjo sake. Een luxe sake met een polishing, waar liefst 60% van de rijstkorrel is verwijderd. Een buitengewoon elegante en spannende sake met veel fruit.
€49,95
Sake
Dassai 39 Daiginjo
De Dassai 39, de naam verraad het al, is tot 39% terug gepolijst en daarmee een bijzondere Daiginjo. Buitengewoon verfijnd, maar toch ook een duidelijke structuur welke omgeven wordt door tonen van banaan, ananas, appel, sinaasappel en honing.
€57,95
Sake
Kubota Manju Daiginjo
Kubota Manju is een beroemde sake in Japan. Schoon, verfijnd, zacht, elegant met een fijn klein zoetje en een hele schone zogenaamde “Kire” afdronk. De puurheid vraagt om gerechten die zonder veel smaakmakers geserveerd worden, zoals oesters en Sashimi.
€71,95
Sake
Hakkaisan Snow Aged 3 years Daiginjo
Bijzondere 3 jaar gerijpte Daiginjo. Het fruit van meloen, groene appel, bloemen, Aziatische peer en citrus. Daarnaast gelaagd, complex, weelderig, met tonen van nougat, abrikozen, honingdauw en gekonfijte peer. Eén van de meest gezochte sake's.
€89,95
Sake
Senkin Tsurukame 19 Daiginjo
Voor de productie van deze sake wordt 81% van de rijstkorrel weg gepolijst. De 19% die overblijft maakt deze zeer elegante sake. De sake wordt 100% met de hand gemaakt en op houten vaten opgevoed. De persing is extreem langzaam.
€89,95
Sake
Dassai 23 Daiginjo
De ultieme sake, tot bijna het maximale gepolijst, is deze Dassai 23. Super elegant en verfijnd, met in de geur een boeket bloemen, delicaat en charmant. In de smaak is de sake ook een en al verfijning, hier proef je hoe een echte Daiginjo hoort te smaken
€99,95
Sake
Nabeshima Daiginjo
Een absolute top sake! De rijstkorrels voor deze sake zijn gepolijst tot 35% wat de sake een Daiginjō maakt (super-premium sake). In de smaak is de sake zacht. De sake kent zoete en fruitige tonen met prettige zuren wat de sake super elegant maakt.
€99,95
Sake
Sudo Honke Sato no Homare Black Label Daiginjo
De Black Label is rijk en heeft een elegant aroma dat doet denken aan fruit dat buiten gerijpt is. De lichte smaak, zijdezachte touch en droge afdronk zorgen ervoor dat de volgende slok slechts een kwestie van tijd is. Een aanrader, ook voor wijndrinkers.
€119,95