Onze selectie super gepolijste en elegante sake's
Sake
Sudo Honke Sato no Homare Kazan Daiginjo
Voortreffelijke sake van de oudste brouwerij van Japan. De rijkdom en de complexe maar toch ronde smaak van deze sake worden aangenaam gecombineerd met zuurgraad. Met een bevredigende volheid in de mond, de afdronk is helder en levendig.
€41,95
Sake
Dassai 45 Daiginjo
De Dassai 45 is een sake met een subtiele smaak. In de geur ruik je veel soorten fruit, zoals groene appel, meloen, mandarijn en daarnaast ook tonen van bloesem en bloemen . Bij deze sake is de rijstkorrel tot 45% van zijn oorspronkelijke gewicht gepolijs
€41,95
Sake
Dokan Daiginjo
De Dokan Daiginjo is een sake met de klasse van een Daiginjo, maar dan voor een zeer sympathieke prijs. Wordt in zeer bescheiden oplage gemaakt en is zo puur als hij maar kan zijn. De sake heeft in de smaak tonen van perzik en heeft een verfrissende afdro
€46,95
Sake
Sudo Honke Sato no Homare White Label Daiginjo
De meest standaard sake van Sudo Honke. Knapperig en schoon met een heerlijk uitgebalanceerde geur en smaak.
De uitgebalanceerde smaak past prachtig bij een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder zeevruchten en vlees.
€48,95
Sake
Heiwa Shuzo Kido Daiginjo 40
Heiwa Shuzo is vooral bekend om zijn Yuzu sake, maar zij maken ook een waanzinnig mooie Daiginjo sake. Een luxe sake met een polishing, waar liefst 60% van de rijstkorrel is verwijderd. Een buitengewoon elegante en spannende sake met veel fruit.
€49,95
Sake
Aramasa Kimoto 'Enter Sake' Daiginjo
De houtgelagerde 'Enter Sake' is een sake met een mooie diepgang en karakter. Hij heeft een zeer zachte aanzet en in de smaak verfijnde smaaktonen van Aziatische peer, gedroogde mango en praliné. De zuurgraad zorgt voor een lange, schone afdronk. 
€49,95
Sake
Dassai 39 Daiginjo
De Dassai 39, de naam verraad het al, is tot 39% terug gepolijst en daarmee een bijzondere Daiginjo. Buitengewoon verfijnd, maar toch ook een duidelijke structuur welke omgeven wordt door tonen van banaan, ananas, appel, sinaasappel en honing.
€57,95
Sake
Senkin Tsurukame 19 Daiginjo
Voor de productie van deze sake wordt 81% van de rijstkorrel weg gepolijst. De 19% die overblijft maakt deze zeer elegante sake. De sake wordt 100% met de hand gemaakt en op houten vaten opgevoed. De persing is extreem langzaam.
€89,95
Sake
Dassai 23 Daiginjo
De ultieme sake, tot bijna het maximale gepolijst, is deze Dassai 23. Super elegant en verfijnd, met in de geur een boeket bloemen, delicaat en charmant. In de smaak is de sake ook een en al verfijning, hier proef je hoe een echte Daiginjo hoort te smaken
€99,95
Sake
Nabeshima Daiginjo
Een absolute top sake! De rijstkorrels voor deze sake zijn gepolijst tot 35% wat de sake een Daiginjō maakt (super-premium sake). In de smaak is de sake zacht. De sake kent zoete en fruitige tonen met prettige zuren wat de sake super elegant maakt.
€99,95
Sake
Sudo Honke Sato no Homare Black Label Daiginjo
De Black Label is rijk en heeft een elegant aroma dat doet denken aan fruit dat buiten gerijpt is. De lichte smaak, zijdezachte touch en droge afdronk zorgen ervoor dat de volgende slok slechts een kwestie van tijd is. Een aanrader, ook voor wijndrinkers.
€119,95