Japan Sake uit Japan
Sake
Chōkyū Kijōshu 1999
Een gerijpt type sake (Kijoshu), dat pas na jaren wordt verkocht. Slechts éénmaal geproduceerd. Doet denken aan oloroso sherry met zijn diepe, rijke smaak.
€20,95
Sake
Kirei 80
De Kirei 80 heeft minerale en kruidige tonen, naast tonen van drop, anijs, peer en bruine suiker. Hij is ongepasteuriseerd en onverdund.
€22,95
Sake
Suppai Umeshu Sake
Suppai betekend 'zuur' en is een nieuwe pruimen sake uit de Wakayama streek, de pruimenstreek van Japan. Voor deze sake is driemaal zoveel pruimen als gebruikelijk gebruikt en daarmee behoord het tot de beste van het land.
€27,95
Sake
Mii no Umeshu
Mii no Umeshu heeft een mooie balans tussen zoet en zuur. Puur, fruitig en verfrissend. Drink deze sake ijskoud, straight of on-the-rocks. De Mii no Umeshu is een heerlijk aperitief of digestief, in combinatie met desserts (ijs, chocolade) of taart
€27,95
Sake
Yoigokochi Yuzu Sake
Een verfrissende dorstlesser op basis van sake. Deze Yuzu bestaat voor bijna de helft uit puur yuzu-sap en voor de rest uit junmai sake. Heerlijk op een warme, zonnige namiddag als aperitief of als verrassend ingrediënt in een cocktail.
€29,95
Sake
Nigori Umeshu
Aromatisch en bijzonder complex, met rode pruimen, maar ook nuances van perziken, nectarines en gedroogde abrikoos. In de mond is de viscositeit onmiddellijk duidelijk, maar de frisse zuurgraad houdt de merkbare suikergraad in perfecte balans.
€29,95
Sake
Tae No Hana 90
Gemaakt van biologisch verbouwde rijst. Een vol ronde sake met aroma's van peer, appel, specerijen en umami. Robuust en spannend maar delicaat na.
€29,95
Sake
Hanatomoe Sake
De eerste sake van het brouwseizoen. Jong, fris, rauw, ongefilterd en onverdund. Met de typische wilde en bloemige shiboritate-aroma’s.
€29,95
Sake
Kizan Sake
Elegante 'full-bodied', fruitige ginjõ sake. Verfrissende (groene) appel naast de zachte melktonen en in de spicy finish een snufje witte peper.
€29,95
Sake
Biden 2001
De Biden komt licht gerookt over en voornamelijk walnoten, umami en caramel voeren de boventoon. Donkere tonen van herstblad en een klein bittertje vullen het geheel aan. Wat een enorme complexiteit en lengte!
€29,95
Sake
Tamagawa Yamahai
Deze langzaam gebrouwde yamahai sake is geproduceerd met wilde gisten en lactobacillen uit de oude brouwerij. De Tamagawa Yamahai heeft een sterke, diepe smaak en een betoverend rijstaroma.
€29,95
Sake
Natsu Mikan Sake
De Natsu Makin is een Sake die voor de helft bestaat uit het sap van de Japanse Mandarijn. Een fruitige sake met mooie citrus-bittertonen.
€30,95
Sake
Daigo no Shizuku
(Bekend van Noma) Een sake volgens middeleeuwse productiemethode gemaakt op basis van een tempelrecept uit de vroege 15e eeuw. Omdat de receptuur en produktie teruggaat tot voor de sake revolutie in de 7e eeuw, is het meer een gefermenteerde rijstdrank da
€32,95
Sake
Yuzu Sake
Drink deze op een warme zonnige namiddag als aperitief, als begeleider van een dessert, of als verrassende ingrediënt in een cocktail of wanneer je behoefte hebt aan een frisse dorstlesser. Serveer ijskoud, straight of on-the-rocks.
€33,95
Sake
Ishi no Kanbase
De Ishi no Kanbase is een elegante, fruitige en tikje zoetzure sake en is ongepasteuriseerd, ongefilterd en onverdund. In de smaak komt de sake vrij rijp over, licht zoetig, met een pittige kruidigheid en tonen van anijs.
€33,95
Sake
Daigo No Awa Sparkling
Ongekend fraaie en uitdagende sparkling Sake. Naar een recept uit de 15e eeuw, gemaakt van biologisch verbouwde rijst welke nauwelijks gepolijst wordt (7%). Onverdund, niet gepasteuriseerd en zonder gisten gemaakt.
€34,95
Sake
Ine Mankai
Sake die deels is gemaakt van zwarte rijst, die paars is van binnen, hetgeen resulteert in een unieke rode kleur. De zoetheid en zuurgraad van deze sake leidt tot een fruitige smaak van granaatappel gevolgd door een toon van olijven.
€40,95
Sake
Omiji Kijoshu Blend
Een portachtige Sake, die deels maar liefst 37 jaar gerijpt is en deels geblend is met de sake van 2014! Wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud keizerlijk recept.
€54,95
Sake
Yuzu Sake Magnum 1,8 liter
Drink deze op een warme zonnige namiddag als aperitief, als begeleider van een dessert, of als verrassende ingrediënt in een cocktail of wanneer je behoefte hebt aan een frisse dorstlesser. Serveer ijskoud, straight of on-the-rocks.
€66,95