Onze selectie van sake's die vol en rijk zijn.
Sake
Choryo Yoshino Tarusake
Sake gerijpt op cederhouten vaten, waardoor deze een aangenaam pijnboompitachtig aroma krijgt. Daarbij bloemig, harsachtig en kruidig met wat groene appel. Tonen van amandelen, potpourri en munt. Het is relatief droog in de mond en afgerond van structuur.
€29,95
Sake
Tamagawa Yamahai
Deze langzaam gebrouwde yamahai sake is geproduceerd met wilde gisten en lactobacillen uit de oude brouwerij. De Tamagawa Yamahai heeft een sterke, diepe smaak en een betoverend rijstaroma.
€29,95
Sake
Chōkyū Red 2018
Chōkyū Red is een prachtig gebalanceerde ginjõ sake, gemaakt van Omachi rijst. De sake is niet gefilterd of gepasteuriseerd en ook niet verdund. Na het brouwen wordt de Chōkyū Red voor 2  jaar in een geklimatiseerde ruimte gerijpt.
€32,95
Sake
Shichiken Birodonoaji Ginjo
De naam van deze sake betekent fluwelen smaak. Hij bezit een fruitig bouquet van peer gevolgd door zwarte peper en iets van munt. Zacht, halfdroog, een lage zuurgraad met medium body, veel umami en een medium afdronk met een vleugje tomatenblad.
€34,95
Sake
Taiko no Izanai 2011
Het zeewater dat voor de Taiko no Izanai wordt gebruikt is niet gefilterd en niet verdund. Een gevolg hiervan is dat deze sake de eerste 3 jaar echt ondrinkbaar is, maar nu na 12 jaar rijping toont hij zijn klasse. De sake heeft een uitstekende balans.
€49,95
Sake
Kirei Shuzo Hachi-Ku Godanjikomi magnum
Hachi is 八 (8) en Ku is 九 (9), wat samen 89 is, genoemd naar het percentage kōji dat deze sake bevat - maar liefst 89%! Kōji is rijst die is geënt met de zetmeel brekende kōji-kin. Dit is ongeveer vier keer zoveel kōji dan in vergelijkbare sake.
€57,95
Sake
Tamagawa Yamahai Magnum 1,8 liter
Deze langzaam gebrouwde yamahai sake is geproduceerd met wilde gisten en lactobacillen uit de oude brouwerij. De Tamagawa Yamahai heeft een sterke, diepe smaak en een betoverend rijstaroma.
€62,95