Vodka Onze selectie Vodka
Veuve Capet
Veuve Capet Vodka 5 ml Tube
Veuve Capet is een buitengewoon zachte, elegante Vodka met een eigen karakter. Hij wordt uitsluitend van Chardonnay druiven gemaakt, welke van de Côte des Blancs komen. In de smaak is hij rijk, soepel en zacht en heeft hij tonen van citrusfruit, will...
€5,95
Vodka
Absolut 0,35ltr
Absolut wordt gemaakt volgens het 'one source' principe, elke druppel wordt in Ahus, in het zuiden van Zweden geproduceerd. Het zuiverste water uit eigen bron en de beste wintertarwe uit de streek staan aan de basis van deze vodka. Door de continue distil
€11,50
Vodka
Smirnoff Red
Drie keer gedistilleerde Vodka
€15,25
Vodka
Absolut
Absolut wordt gemaakt volgens het 'one source' principe, elke druppel wordt in Ahus, in het zuiden van Zweden geproduceerd. Het zuiverste water uit eigen bron en de beste wintertarwe uit de streek staan aan de basis van deze vodka.
€21,50
Vodka
Ketel One
Ketel One Vodka, Hollands bekendste Vodka.
€27,50
Vodka
Clusius Dutch Tulipe Premium Blend
Dutch Tulip Vodka PREMIUM BLEND is een unieke wodka, gemaakt van Nederlandse tulpenbollen, graan en natuurlijk gefilterd water uit de duinen. In elke fles zijn 40 tulpenbollen verwerkt. Een originele tulpenwodka met een mix van rijke, volle accenten.
€39,95
Vodka
Belvedere
Belvedere is 's werelds eerste super premium vodka. Afkomstig uit Polen en gemaakt van uitsluitend lokale winterharde Dankowskie rogge en lokaal bronwater. Vier keer gedistilleerd.
€43,95
Veuve Capet
Veuve Capet Vodka 70cl
Veuve Capet is een buitengewoon zachte, elegante Vodka met een eigen karakter. Hij wordt uitsluitend van Chardonnay druiven gemaakt, welke van de Côte des Blancs komen. In de smaak is hij rijk, soepel en zacht en heeft hij tonen van citrusfruit.
€49,95
Vodka
Clusius Dutch Tulipe Prestige
Dutch Tulip Vodka Prestige is wereldwijd de eerste en enige drank die uitsluitend gemaakt is van tulpenbollen en natuurlijk gefilterd water uit de duinen. Elke fles PURE is handgemaakt en bevat 350 tulpenbollen. Een high-end vodka van ongekende smaak.
€350,00

Vodka

De vraag wie de eerste Vodka maakte leidt vandaag de dag nog steeds tot verhitte discussie tussen de Polen en Russen, maar het eerste gedocumenteerde bewijs komt uit Polen en dateert van 1405. Vodka is een kleurloze, min of meer neutrale drank. Vodka wordt tot zeer hoge sterkte gedistilleerd zodat er weinig van het karakter van het basismateriaal overblijft. Meestal is dit een graansoort, maar in principe kan elke bron van vergistbare suikers gebruikt worden.
De geschiedenis van Vodka laat zich kenmerken door een zoektocht naar een steeds puurdere drank. Hierbij is volop geëxperimenteerd met filtering met kolen, verschillende distilleermethoden en –ketels, en meervoudige distillaties. Daarnaast kan het gebruikte water van grote invloed zijn. In de zoektocht naar meer puurheid is het uiteindelijk wel van belang dat het karakter van het basisingrediënt niet compleet verloren gaat.  Dit ingredient is uiteindelijk belangrijker voor de smaak van de Vodka dan het land van herkomst. Naast meer gebruikelijke ingredienten zoals granen en  aardappels wordt er tegenwoordig ook Vodka gemaakt van druiven en zelfs tulpenbollen!