Stokerij Lubberhuizen

Rijks - Eau de Vie

Rijks - Eau de Vie
Licht
Krachtig

Deze bijzondere Eau de Vie is ontwikkeld door RIJKS® en Stokerij Lubberhuizen. RIJKS® is het met een Michelinster bekroonde restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam. Chef Joris Bijdendijk introduceerde er in 2014 zijn ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door ‘het Hollandse product in al zijn eenvoud’. Al snel groeide ‘Low Food’ uit tot een heuse beweging die veranderingen teweeg wil brengen in het Nederlandse voedsellandschap.
Een vooraanstaand restaurant verdient uiteraard een bijzonder digestief dat na de lunch of het diner genoten kan worden. Bij het ontwikkelen van de RIJKS® Eau de Vie lieten het restaurant en de stokerij zich inspireren door het schilderij ‘Stilleven met vruchten’ van Coenraet Roepel, een van de topstukken uit het Rijksmuseum. Op het schilderij is een stenen nis afgebeeld, waarin exotische vruchten als perziken, druiven en een meloen liggen, maar ook meer inheems fruit als kersen, pruimen en mispels.
Het resultaat is een exclusief distillaat, gestookt uit Betuws fruit. Het bijzondere ensemble van kersen, mispels, peren en kweeperen zorgt voor verkwikkende aroma’s en een verfijnde, lange afdronk.
Het etiket is ontworpen door de beroemde Nederlandse grafisch ontwerper Irma Boom. Zij is de vaste ontwerper van het Rijksmuseum en ontwierp ook het beroemde logo.

Lees meer
€40,95 per stuk
Op voorraad
  • Inhoud500 ml
  • Alcoholpercentage42%
  • Land van herkomstNederland
  • Bijzonderheden

Stokerij Lubberhuizen