Stokerij Lubberhuizen

Rijks - Eau de Vie

Rijks - Eau de Vie
Licht
Krachtig

Deze bijzondere Eau de Vie is ontwikkeld door RIJKS® en Stokerij Lubberhuizen. RIJKS® is het met een Michelinster bekroonde restaurant van het Rijksmuseum Amsterdam. Chef Joris Bijdendijk introduceerde er in 2014 zijn ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door ‘het Hollandse product in al zijn eenvoud’. Al snel groeide ‘Low Food’ uit tot een heuse beweging die veranderingen teweeg wil brengen in het Nederlandse voedsellandschap.

Een vooraanstaand restaurant verdient uiteraard een bijzonder digestief dat na de lunch of het diner genoten kan worden. Omdat de keuken van RIJKS® uitsluitend met Nederlandse producten werkt, kon het niet anders dan dat hiervoor Stokerij Lubberhuizen benaderd werd. Stokerij Lubberhuizen is de eerste stokerij van Eau de Vie van Nederland. De distilleerderij bevindt zich in het Betuwse plaatsje Varik en is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal achter de Waaldijk. Er worden op ambachtelijke wijze fruitdistillaten gestookt uit allerhande volrijp Betuws fruit.

Bij het ontwikkelen van de RIJKS® Eau de Vie lieten het restaurant en de stokerij zich  inspireren door het schilderij ‘Stilleven met vruchten’ van Coenraet Roepel, een van de topstukken uit het Rijksmuseum. Op het schilderij is een stenen nis afgebeeld, waarin exotisch fruit als perziken, druiven en een meloen liggen, maar ook meer inheemse vruchten als kersen, pruimen en mispels.

Het resultaat is een exclusief distillaat uit Betuws fruit. Het bijzondere ensemble van kersen, mispels, peren en kweeperen zorgt voor verkwikkende aroma’s en een verfijnde, lange afdronk.

Het etiket is ontworpen door de Nederlandse grafisch ontwerper Irma Boom. Zij is de vaste ontwerper van het Rijksmuseum en ontwierp ook het beroemde logo. Irma Boom werd begin jaren negentig bekend met haar affiches voor het Holland Festival en het ‘SVH-boek’, dat inmiddels tot een van de iconen van het Dutch Design gerekend wordt.

Kortom, de RIJKS® Eau de Vie is een gebotteld Nederlands vakmanschap en is nu bovendien ook buiten het RIJKS® verkrijgbaar.

Lees meer
€36,95 per stuk
Op voorraad
  • Inhoud500 ml
  • Alcoholpercentage42%
  • Land van herkomstNederland
  • Bijzonderheden

Stokerij Lubberhuizen