Wijnproeverijen

Zondag 19 november 2017:

Wine & Design 2017  -   DOWNLOAD HIER DE PROEFLIJST

19 november is het weer zover: 
Wine & Design, onze najaars presentatie van onze wijnen. 
En dit jaar hebben wij Gauthier Vecten van Champagne Henri Giraud en Arnaud Moreux van Domaine Patrice Moreux uit Pouilly-Fumé te gast! 

Edha heeft de introductie van Saké, de nieuwste bank van B&B Italia, dus hét perfecte excuus om u kennis te laten maken met de mooiste Saké's. 

Daarnaast zullen er deze middag meer dan 50 verschillende wijnen open staan en natuurlijk kunt u deze proeven onder het genot van heerlijke hapjes uit onze keuken. 
Een betere invulling van de zondag kunnen we toch niet bieden? 

De tijden van Wine & Design zijn net iets anders dan normaal, dit vanwege ons wijn-spijs diner in restaurant Taiko met de champagnes van Henri Giraud, wat aansluitend aanvangt op Wine & Design. Meer informatie over dit bijzondere diner vind u hier.

Wij kijken er naar uit u te mogen ontvangen deze zondag!

Wine & Design
Locatie: Edha - Willemsparkweg 9
Tijden: van 13:30 tot 16:30
Kosten: gratis entree
U hoeft zich niet aan te melden voor Wine & Design 

De winkel is zondag de 19e november geopend van 13:00 tot 17:00!


Zondag 19 november 2017:

Wijn-spijs diner met Henri Giraud in Taiko (Conservatorium Hotel) Bijna volgeboekt

Bij ons laatste (magistrale) wijn-spijs diner in Taiko zei Schilo van Coevorden: “De volgende is met champagne, dat vind ik echt te gek!”. Daar hoefden wij niet lang over na te denken en al vroeg dit jaar hebben wij Gauthier Vecten van Henri Giraud vastgelegd voor dit weekend. Hij kan namelijk fantastisch vertellen over de missie waar Giraud nu middenin zit en wil u graag de uitzonderlijke kwaliteiten van deze champagne laten proeven.
Henri Giraud is onder connaisseurs een grote naam, maar eentje die het nog steeds volledig moet hebben van zijn focus op kwaliteit. In de kelder van dit sinds 1625 in het grand cru plaatsje Aÿ gevestigde champagnehuis is het aantal terracotta amfora’s de afgelopen jaren opgelopen tot 50. Met ingang van 2016 is men volledig gestopt met het gebruik van stalen vergistingstanks voor alle cuvées, ook voor de geliefde basischampagne, die omgedoopt is tot Esprit Nature. De cave telt 850 eikenhouten vaten waarin basiswijnen rijpen en elke wijn blijft ruim een jaar lang in zijn vat. Zelfs het hout komt van het absolute topterroir voor eikenhout als het gaat om champagneproductie: het bos van Argonne. 
Giraud werkt met lage opbrengsten van oude stokken pinot noir en chardonnay die aangeplant staan op een 100 tot 200 meter diepe kalk-krijtbodem. Hier wordt al 30 jaar zonder pesticide en herbicide gewerkt, met als resultaat dat vanaf 2018 op de basischampagne zelfs een nieuw ‘zero residue of pesticide’ label zal prijken: uniek in de Champagne! Alle wijnen ondergaan malolactische gisting, omdat dit bijdraagt aan de volle smaak die Giraud beoogt én omdat dan geen zwavel gebruikt hoeft te worden om de malo te voorkomen. Ook de dosages zijn met maximaal 8 gram suiker per liter zeer bescheiden; iets wat alleen mogelijk is bij zo’n hoge kwaliteit van de wijnen en de lange rijpingstijden.

Van de Esprit tot aan de topwijn MV, ze komen allemaal aan bod tijdens het 6-gangen diner. Samen met Schilo en zijn chef Hugo Engels hebben we gezocht naar de mooiste wijn-spijs combinaties. Het resultaat is waanzinnig, de chefs hebben alles uit de kast gehaald! 

Het wordt weer een bijzondere avond en het zou leuk zijn als we die met u kunnen delen! 

De kosten zijn € 129,00 per persoon, all-in. 

Datum: zondag 19 november
Tijdstip: 17:00
Locatie: Taiko - Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27 
Inschrijven kan hier