Wijnproeverijen

Op deze pagina vindt u ons programma wijnproeverijen die wij dit jaar zullen organiseren. 
Daarnaast is het uiteraard mogelijk uw eigen proeverij te boeken, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar. Neem telefonisch contact met ons op of kom langs in de winkel voor meer informatie. 

1 September - Grosses Gewächs Proeverij - introductie wit 2018 en rood 2017

UITVERKOCHT - Er zijn nog wel plaatsen voor het diner
Eén september vindt in Berlijn de ‘premiere proeverij’ plaats van alle VDP Grossen Gewächse. Dè dag dat de wijnmakers hun GG’s voor het eerst buiten hun domein mogen laten proeven en te koop aanbieden. Waarom zou dit festijn niet ook in Amsterdam plaatsvinden?!

Wijnhandel Koninginneweg / Bâtard, Wijnkoperij De Gouden Ton en Pasteuning Wines & Spirits vormen samen 'TheWineMile' van Amsterdam. Wij drieën slaan de handen ineen voor de organisatie van een unieke proeverij met de nieuwe jaargangen witte (2018) en rode (2017) Grosses Gewächs van wel meer dan 15 wijnmakers. Gezamenlijk vertegenwoordigen we de crème de la crème van de Duitse wijnbouw. Gelijktijdig met de onthulling in Berlijn, vindt onze proeverij plaats op zondag 1 september tussen 14.00 en 18.00 uur in het Conservatorium Hotel en biedt een prachtige kans om de grand crus naast elkaar te proeven. Daarnaast zijn de wijnen op deze dag tegen mooie kortingen te bestellen.

De entreeprijs bedraagt € 15,- per persoon (aan de deur € 20,- mits niet uitverkocht).
Na afloop is er ook nog een drie gangen diner te reserveren (in de Brasserie van het Conservatorium Hotel), waarbij u wijnen kunt bestellen voor winkelprijzen! Deze wijnkaart bestaat dan uit Duitse topwijnen van de drie organiserende wijnhandels. 

Kaarten zijn te bestellen via Eventbrite: Klik hier voor kaarten 

Datum & tijd: zondag 1 september tussen 14.00 en 18.00 uur.

Locatie: Conservatorium Hotel -The Symphony Room-, Van Baerlestraat 27 Amsterdam (NB parkeren in de buurt op zondag is gratis). Het aantal plaatsen is beperkt!

De voorlopige line-up:

Ahr
Jean Stodden
Saar - Mosel
Fritz Haag
Heymann-Löwenstein
Carl Loewen
Forstmeister Geltz Zilliken
Mittelrhein
Matthias Müller
Nahe
Schäfer-Fröhlich
Dönnhoff

Rheingau
Leitz
Rheinhessen
Wagner-Stempel
Battenfeld-Spanier
Kühling-Gillot
Pfalz
Ökonomierat Rebholz
Philipp Kuhn
Württemberg
Dautel
Baden
Bernhard Huber 


3 November - Assortimentsoverzicht en wijnmakersdiner in Restaurant de Kas

Zondag 3 november organiseren wij onze jaarlijkse najaarsproeverij, ditmaal in Restaurant de Kas. Op dit moment zijn we nog druk met de organisatie en het uitnodigen van wijnmakers, maar we sluiten de dag in ieder geval af met een 6-gangen diner, waar de wijnmakers bij zijn! Zodra er meer informatie beschikbaar is zullen wij u een mail sturen (mocht u nog niet op de lijst staan, klik dan hier) en uiteraard alle informatie op deze pagina zetten. 

24 November - Wijn-spijs met François Villard in Restaurant Taiko

Zondag 24 november hebben we hoog bezoek uit de Noordelijke Rhône. Niemand minder dan François Villard zal acte de présence geven tijdens een wijn-spijs diner in Restaurant Taiko (17/20 punten Gault & Millau). Onder het genot van een fantastisch 8 gangen menu in Restaurant Taiko (Conservatorium Hotel) kunt u kennis maken met zijn prachtige Saint Peray, Saint Joseph, Condrieu en Côte-Rôtie. Binnenkort volgt meer informatie en kunt u uw plaats al reserveren. Wilt u het als eerste weten, geef u dan op voor onze exclusief mailing. Klik hier om u te abonneren.

Bekijk hieronder onze proeverij agenda of klik hier om hem aan uw agenda toe te voegen: