Jenevers Ons assortiment Jenevers
Stokerij Lubberhuizen
Varickse Jonge Jenever
Varickse Jonge is onze jonge jenever. Van pure graanalcohol, jeneverbessen, korianderzaad en verse citroenschil stoken ze een esprit, waaraan 10% moutwijn wordt toegevoegd. De gerst voor de moutwijn is speciaal gemout door Vloermouterij Masterveld.
€17,95
Jenever
Ketel1 Jonge Jenever
KETEL 1 jenever dankt zijn naam aan de oudste, actieve distilleerketel van Schiedam, ketel nummer 1. De familie Nolet startte er reeds in 1691 en inmiddels staan de 10e en 11e generatie Nolet aan het roer.
€19,95
Jenever
Zuidam Jonge Jenever
Deze fruitige en plezierig lichte jenever is gedistilleerd uit een mengsel van gelijke delen rogge, mais en gemoute gerst. Na 3 distillaties wordt het resultaat gedeeltelijk nog een keer gedistilleerd met de kruiden als jeneverbes, zoethout en anijszaad.
€23,75
Jenever
Van Wees Jonge Jenever
Een unieke Jonge Jenever gemaakt van moutwijn en geherdistilleerde moutwijn, op smaak gebracht met een geheime kruidenmelange. In tegenstelling tot de meeste jonge jenevers is deze jonge jenever wel enkel gemaakt van moutwijn.
€24,75
Jenever
Van Wees Amsterdamsche Oude Jenever
De moutwijnen worden tweemaal gedistilleerd (dubbel gebeid) in een koperen fijnketel. Vervolgens rijpt de jenever minimaal drie maanden op fust. In de geur vind je tonen van jeneverbes en citrus, in de smaak voegen graan- en anijstonen zich hierbij.
€25,95
Jenever
Zuidam 1 jaar Oude Jenever
Gedistilleerd uit gelijke delen rogge, mais en gemoute gerst. De ruggengraat van deze jenever wordt verzorgd door de gemoute gerst, de mais brengt een rijke zoetheid en de rogge neemt de kruidige tonen voor zijn rekening.
€26,95
Stokerij Lubberhuizen
Varickse Echte Moutwijn
Varickse Echte is een ongelagerd distillaat. De gerst is speciaal voor ons gemout door Vloermouterij Masterveld en gemalen door korenmolen ‘Op Hoop van Beter’ in Ingen. Het resultaat is een ‘ongelagerde single malt whisky’ en lijkt op Duitse Edelkorn.
€31,95
Jenever
Zuidam 3 jaar Oude Jenever
Deze 3 jaar oude jenever is qua bereiding identiek aan zijn 'jongere' 1 jaar oude zusje. Door de twee jaar langere vatlagering toont de jenever sterkere aroma's van vanille en eikenhout. Daarnaast heeft de jenever zich langer kunnen ontwikkelen wat de com
€37,50
Stokerij Lubberhuizen
Varickse Oude Jenever
Varickse Oude is een houtgelagerd graandistillaat. De toevoeging van een scheutje esprit van jeneverbessen, korianderzaad en verse citroenschil en de rijping op eikenhouten vaten maken Varickse Oude tot een jenever zoals jenever ooit bedoeld was.
€39,95
Jenever
Mirakel van Amsterdam
Een uniek oer-Hollands product gemaakt van het oergraan emer, in tegenstelling tot andere graanjenevers bereid uit tarwe, gerst en/of rogge. De jenever rijpt twee jaar op eiken vaten.
€40,50
Jenever
Zuidam 5 jaar Oude Korenwijn
De 5 jaar gelagerde Korenwijn is een meer fruitige en delicate jenever dan oude jenever door een extra distillatie van de moutwijn.
€42,50
Jenever
Van Wees Zeer Oude Jenever 10 jaar
Een houtgerijpte jenever wordt nog zelden gemaakt, laat staan als dat meerdere jaren betreft. Deze 'Zeer Oude' heeft wel tien jaar fustlagering ondergaan, hetgeen resulteerd in een ongekende complexiteit.
€66,95

Jenevers

Jenever is een typisch Hollands product en is ontstaan in de 16e eeuw. Het is een graandistillaat op basis van moutwijn, met de jeneverbes als het belangrijkste botanische ingrediënt. Van oorsprong werd het
vooral als medicijn gebruikt, in de 17e eeuw groeide het uit tot een populaire borrel.
In de 19e eeuw werd jonge jenever ontwikkeld. In vergelijking met de oude receptuur (oude jenever) is dit een betrekkelijk  smaak- en reukloos product. Goedkope, op industriële wijze geproduceerde melasse alcohol deed haar intrede als vervanger voor de ambachtelijk gemaakte moutwijn. Met de huidige enorme populariteit van gin & tonic beleeft ook jenever weer een toegenomen populariteit. In vergelijking met gin is een goede oude jenever een stuk voller en rijker van smaak, door het gebruik van moutwijn. Een goede oude jenever verdient het om op zichzelf genoten te worden en de betere, langer gerijpte exemplaren tonen zelfs meer overeenkomsten met een single malt scotch dan met een gin.