Jenever

Mirakel van Amsterdam

Mirakel van Amsterdam
Licht
Krachtig

Mirakel van Amsterdam wordt in tegenstelling tot de andere graanjenevers van Van Wees niet uit tarwe, gerst en/of rogge bereid maar van het oergraan emer. Dit glutenvrije graansoort was bijna uitgestorven maar in 2013 nam Van Wees de uitdaging aan om hier als eerste jenever van te bereiden. Dit resulteerde in een oer-Hollands product waarbij de emer uit Noord-Holland komt en in Friesland gemout en één keer gestookt wordt. Het nog ruwe nat (12%alc.) wordt vervolgens vier keer gestookt bij Van Wees zelf in traditionele fijnketels, waarvan de laatste keer met jeneverbessen en kruiden. Daarna rijpt de jenever nog twee jaar op eiken vaten.
‘Mirakel van Amsterdam’ is vernoemd naar twee Rooms-Katholieke wonderen in Amsterdam uit 1345 en 1452. Tweemaal kwam een hostie ongeschonden uit de vlammen; eenmaal uit een openhaard en eenmaal uit een afgebrande Amsterdamse bedevaartkapel. Deze jenever is een wonder van een andere orde, een natuurlijk product met een goddelijke smaak.’

Familie van Wees heeft een duidelijke filosofie en alle jenevers worden op ambachtelijke wijze bereid, dus van graandistillaten en kruiden. Hiermee houden ze de traditie hoog die stamt uit de 16e eeuw. Al sinds 1883 is Van Wees actief en nog steeds wordt er gebruik gemaakt van de recepten en kennis van toen. Bij de samenstelling van de jeneversoorten wordt er rekening gehouden met verschillen in lagerperiodes voor een optimale smaakconsistentie per soort. Deze werkwijze is kostbaar en daarom uniek voor Nederlandse begrippen. 

Lees meer
€40,50 per stuk
Op voorraad
  • Inhoud500ml
  • Alcoholpercentage40%
  • Land van herkomstNederland
  • Bijzonderheden
Tags

Jenever