San Guido-Sassicaia
San Guido-Sassicaia
Le Difese 2020
Op Tenuta San guido in Toscane wordt naast de berfaamde Sassicaia, deze direct toegankelijke rode wijn met de naam Le Difese gemaakt. Een sappige, open blend van cabernet en sangiovese met rijp donker fruit in de smaak met zachte tannines.
€36,95
San Guido-Sassicaia
Guidalberto 2019
Met donker rijp kersenfruit, bramen, zoete kruiden, koffiebonen en wat leer. De smaak is bijzonder rijk, zacht en bijna zijdeachtig, met geconcentreerd zoet fruit en zachte tannines. Complex, prachtig in balans en eindigend in een opvallend frisse finale!
€57,95
San Guido-Sassicaia
Guidalberto 2020
Met donker rijp kersenfruit, bramen, zoete kruiden, koffiebonen en wat leer. De smaak is bijzonder rijk, zacht en bijna zijdeachtig, met geconcentreerd zoet fruit en zachte tannines. Complex, prachtig in balans en eindigend in een opvallend frisse finale!
€57,95
San Guido-Sassicaia
Sassicaia 2019
Sasicaia is het Toscaane equivalent van de allergrootste medocs. Een Sassicaia, (vanaf 1994 D.O.C. Bolgheri Sassicaia) bereikt na ongeveer 8 tot 12 jaar zijn optimale drinkbaarheid, maar gaat enkele decennia mee.
€395,00

San Guido-Sassicaia

Markies Mario Incisa della Rocchetta had zoals elke Italiaanse aristocraat een voorliefde voor volbloedpaarden en Bordeauxwijnen. Hij droomde in 1920 al van een eigen wijn op hoog niveau. Met de bruiloft van Mario Incisa della Rocchetta en Clarice della Gherardesca in 1930 begon het allemaal. Samen met zijn vrouw nam hij zijn intrek op het Toscaanse landgoed vlak aan zee, en startte experimenten met Franse druivenrassen. Uiteindelijk plantte hij er in 1942 de eerste druiven van cabernet sauvignon (70%) en cabernet franc (30%). Het was de markies opgevallen dat er een frappante gelijkenis bestond tussen zijn eigen stenige terroir en dat van de Graves in Bordeaux. Tot 1967 was er in Italië geen belangstelling voor zijn on-Italiaanse wijn; er was vooral veel kritiek. Dus werd de wijn hoofdzakelijk op San Guido zelf geconsumeerd. Toch liet men zich niet ontmoedigen, omdat de wijnen met de tijd geweldig bleken te rijpen. De eerste officiële botteling van de Sassicaia volgde in 1968 en vanaf de daaropvolgende jaren werd de wijn internationaal als topper herkend.