Relatiegeschenken

Kistje Italië - Fontodi Toscane

Kistje Italië - Fontodi Toscane
Licht
Krachtig

Fontodi wordt gezien als het beste wijnhuis van de Chianti. Zij maken stijlvolle wijnen, die alle kenmerken van de streek dragen, in een elegant jasje verpakt. Zo maken zij naast deze twee prachtwijnen ook een topcuvee die onlangs 100 Parkerpunten kreeg!
Over de wijnen:
Fontodi Meriggio Sauvignon Blanc:
Dat Fontodi ook een biodynamische sauvignon blanc maakt midden in het hart van de Chianti streek lijkt verrassend, maar bekend is dat eigenaar Manetti met zijn wijnmaker Bernabei graag met internationale druivenrassen experimenteren. De wijngaard La Rota is optimaal gebleken voor de sauvignon, niet alleen door de hogere ligging maar ook de ligging op het koelere noorden. Waren vroegere jaargangen van de Meriggio nog geblend met andere rassen met een lichte houtopvoeding, bij de recente oogstjaren blijkt dat de keuze voor 100% sauvignon de allerbeste optie is. De Meriggio, (wat in het Italiaans middag betekent) wordt geheel op stalen vaten gemaakt en een klein deel op amforen om de puurheid en de frisse en energieke fruittonen zoveel mogelijk te laten spreken. Knapperig, stenig en complex!
Fontodi Chianti Classico: 
De Chianti Classico is gemaakt van 100% sangiovese en maakt zestig procent uit van de wijnproductie van het bedrijf. Met deze 'basis'wijn wordt meteen aangetoond hoe voortreffelijk Fontodi tegenwoordig is. De uitgekiende houtrijping op eersteklas barriques van Frans eiken uit Allier is een voorbeeld voor andere producenten en vervolgens de charme van de sangiovese met een puurheid die zo magnifiek is, plus de balans van het rijpe en extreem verse fruit. Met de zachtheid die kenmerkend is voor een fijne hedendaagse Chianti Classico. De bijzonder fijne tannines en het gaat en duurt maar voort die precieze fruitimpressies met knapperige verse en gedroogde bosbessen en een cassistoon die iedereen aanspreekt. De wijn is zeer stabiel en zonder enig ruw randje. Dit is een slank tot middelzwaar rood met evenwichtige zuurgraad. Eenmaal geproefd is er moeilijk af te blijven en het goede nieuws is: dat hoeft ook helemaal niet!

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€72,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €65,50 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken