Quinta do Vesuvio
Quinta do Vesuvio
Vintage Port 1997
Een heerlijke, diep robijnrode Vintage Port in een rijpe stijl. De 1997 onthult overvloedig zwart fruit en confiture vermengd met aardse tonen en specerijen. Veel body en zachte tannines. Nu goed op dronk.
€74,95

Quinta do Vesuvio

Het bezoeken van Quinta do Vesuvio is een adembenemende ervaring. Het is de meest spectaculaire Quinta in de Dourovallei, gelegen in de wilde en sereen mooie bovenloop van de Douro, 120 km ten oosten van Porto en 45 km van de Spaanse grens. De grote kracht van Quinta do Vesuvio is de enorme omvang: 136 hectare wijngaard op een terrein van 325 hectare met een verscheidenheid aan microklimaten. De wijnvelden liggen uitgespreid over zeven heuvels en zeven valleien en liggen op verschillende hoogtes, tussen de 130 en 530 meter. Geen wonder dat Vesuvio wordt gezien als een van de grote beloftes onder de vintage ports.
De legendarische Quinta do Vesuvio is in 1989 is aangekocht door de familie Symington, ook eigenaar van de porthuizen Graham’s, Dow’s en Warre’s. Door een ambitieus investeringsprogramma heeft Quinta do Vesuvio aansluiting gevonden bij de top van de portwereld en wordt zij nu gerekend tot de beste producenten van vintage port. In tegenstelling tot de meeste porthuizen die een brede range portwijnen produceren, maakt Quinta do Vesuvio uitsluitend vintage ports: Quinta do Vesuvio en de zeldzame Capela do Vesuvio. Druiven die niet aan de strenge selectiecriteria voldoen, worden aan andere porthuizen verkocht.