Vergelegen
Vergelegen
Sauvignon Blanc 2012
De handgeplukte druiven voor deze wijn komen sinds enkele jaren volledig van eigen wijngaarden. Ze worden ontsteeld, gekneusd en in de modernste pers zuurstofvrij geperst om verlies van aroma's te voorkomen.
€17,50
Vergelegen
Chardonnay 2012
De wijn toont een aantrekkelijke citroenachtige geelgroene kleur met een complexe neus van citrus, perzik, tropisch fruit en minerale tonen. De smaak is lang en vol met fijne houttonen. Prachtig verfijnd en elegant.
€17,50

Vergelegen

De eerste wijnstokken op Vergelegen werden in 1700 geplant door de oprichter Willem Adriaan van der Stel.Toentertijd rassen zoals 'blue muscadel', 'druif steen' (chenin blanc) en witte muscadel frontignan.  Het wijngoed kende een grote bloei onder de familie Theunissen tussen  1798 en 1899. In de 20e eeuw werd er  sporadisch nieuwe aangeplant gepleegd door verschillende eigenaren en de laatste van deze wijnstokken werden verwijderd in 1962. De bodem van Vergelegen lag braak tot 1987, toen het landgoed werd  verworven door het bedrijf AngloAmerican. Een grootse renovatie volgde met als hoogtepunt de ondergrondse kelders en vinificatieruimte, waar volldig met behulp van zwaartekracht wordt gewerkt. Het klimaat op Vergelegen is mild op vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan, slechts zes kilometer van False Bay. De huidige 158 hectare aan wijngaarden zijn verspreid over  21 verschillende terroirs en zijn gelegen op 140m tot 310m  hoogte boven de zeespiegel, met hellingen op het noorden naar het noord-westen en andere op zuiden naar het zuidoosten. Er worden 16 verschillende wijnen gemaakt op drie niveau's.