PMC
PMC
Eiswein 0,375 ltr 2011
In de geur vrij stuivend met rijpe appeltonen, een hint van hopjes en mooie botrytis tonen. De smaak is zeer druivig en zet krachtig aan met rijp fruit, lichte kruidigheid en een zachte toon van rozijntjes.
€19,95

PMC

De initialen PMC staan voor de broers Peter en Cristoph Münzenrieder. Sinds de overname van hun ouders in 1999 is het bedrijf van slechts 4 ha naar inmiddels 16 ha gegroeid.
Het wijngoed is gelegen op 5 kilometer van de Neusiedlersee. De omstandigheden in deze regio zijn perfect voor 'botrytiswijnen' (gemaakt van druiven die aangetast zijn door de delicate 'pourriture noble', ofwel edele rotting), maar ook zeker voor droge witte en rode wijnen. Per jaar produceren zij ongeveer 70.000 flessen bij een gemiddeld rendement van 3500-5000 kilo per hectare. De productie bestaat uit 55% rode wijn, 30% zoete wijn en 15% witte wijn.
Peter is verantwoordelijk voor de vinificatie en de sales, Cristoph beheert de wijngaarden. De stijl van wijnmaken is een combinatie van traditionele en moderne/dynamische technieken.