Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Petit-Village

Petit-Village

Château Petit-Village is een juweel op het hoogste gedeelte van het plateau van Pomerol. Het wijngoed ligt midden op grind- en kleibodems met een hoog ijzergehalte, dat zo waardevol blijkt te zijn voor de beste cru's in Pomerol. De afgelopen jaren hebben grote renovaties en veranderingen plaatsgevonden op Château Petit-Village, zoals een aanzienlijke herbeplanting van de wijngaarden, met als doelstelling het maximaliseren van de kwaliteit op lange termijn. De bekende wijnbouwer Stéphane Derenoncourt is voor dit nieuwe beleid ingehuurd als consultant. Voor de komende jaren betekent dit dat de oogstrendementen van Château Petit-Village veel lager komen te liggen dan voorheen en de productie van de 'Grand Vin' slechts afkomstig is van de beste oude percelen. Het wijnhuis is volledig herbouwd, met een nieuwe vatenkelder. De vinificatieruimte is ingericht met betonnen cuves van verschillende formaten, die precies zijn afgestemd om elk perceel van het terroir apart te kunnen vinifiëren. De veranderingen werpen al in korte tijd hun vruchten af in de vorm van een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit en deze gunstige ontwikkeling is bij de internationale wijnpers niet onopgemerkt gebleven.

Petit-Village Pomerol 2009
Petit-Village

Pomerol 2009

De frisse en pure structuur is ongeveer het handelsmerk van Château Petit-Village geworden. Hij heeft de onvergelijkbare weelderige rijkdom en de sexy smaak van de beste wijnen van Pomerol, die de wijn de komende 10 jaar heerlijk drinkplezier biedt.

€95,00
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies