Pavie Macquin
Pavie Macquin
Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé 2008
Het is een pittige en extraverte Pavie-Macquin die langzamerhand op dronk komt om zijn prachtige terroirexpressie en secundaire aroma's te kunnen tonen. De wijn heeft nog een enorm potentieel, maar wijnmaker Nicolas Thienpont produceerde dan ook een wijn
€99,00

Pavie Macquin

Benoit Corre, Bruno Corre en Marie-Jacques Charpentier zijn de eigenaren van Château Pavie Macquin. In de recente historie nam Nicolas Thienpont dr consultancy van Pavie Macquin over en beheert het domein met de oenologische adviezen van Stéphane Derenoncourt. Château Pavie Macquin is door zijn uitzonderlijke terroir gelegen midden tussen Châteaux Trottevieille, Troplong-Mondot en  Pavie en is in fasen gestegen naar de prestigieuze ranglijst van Saint-Emilion premier cru status.
De kracht van het terroir van Pavie-Macquin wordt verklaard door het kalksteenplateau met daarop sterke kleisoorten met een groot waterretentievermogen,die samen een unieke combinatie vormen. De aanplant op de 15 hectare wijngaard bestaat uit 80% merlot 18% cabernet-franc en 2% cabernet sauvignon. Een grote meerderheid van aangeplante merlotdruiven sluit perfect aan op de samenstelling van de kleibodems. Naast de oude cabernet ranken, zijn de jongere stokken in hoge dichtheid aangeplant op lokaties waar het kalksteen zich doet gelden. De wijnen worden biologisch geproduceerd. De helft van de druiven wordt gevinifieerd in grote, open eivormige eiken vergisters, de overgebleven druiven in cementtanks. De wijn van Chateau Pavie Macquin wordt vervolgens gemiddeld 18 maanden voor het bottelen gerijpt in 70% nieuwe, Frans eiken vaten.De productie van Chateau Pavie Macquin is gemiddeld 4.500 dozen per jaar.