Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Ormes de Pez

Ormes de Pez

Hoewel Lynch-Bages, als Grand Cru Classé in Pauillac, zonder twijfel het meest gerenommeerde wijngoed van de Domaines Jean-Michel Cazes is in Bordeaux, is Ormes de Pez in Saint-Estèphe de eerste bezitting van de familie Cazes. Rond 1880 trouwde Marie Cazes met Jean Guillou, de keldermeester van Ormes de Pez. Na diens tragische dood nam Marie zelf het beheer in handen. In 1940 nam haar broer Jean Charles het domein definitief over. Ten tijde van de Franse Revolutie heette het wijngoed Domaine de Pez (wat 'vrede' betekent  in het lokale dialect). De 'Ormes' die sinds 2003 verschenen op de etiketten, zijn een eerbetoon aan de rijen reusachtige iepen die groeiden op het terrein. Net als de andere domeinen van de familie Cazes is Ormes de Pez tussentijds flink gerenoveerd en gemoderniseerd.

De wijnen worden gemaakt met dezelfde zorg en aandacht als die van Lynch-Bages. Er worden geïntegreerde landbouwmethoden toegepast en gerooide percelen krijgen een periode van rust in afwachting van nieuwe aanplant. Door middel van massale selectie van de druivenplanten weet men het historische en genetische materiaal van de oorspronkelijke aanplant perfect te bewaren.

Ormes de Pez St.Estephe 2010
Ormes de Pez

St.Estephe 2010

Ze zijn gemaakt van cabernet sauvignon, aangevuld met een flinke hoeveelheid merlot voor de combinatie van duurzaamheid en rondheid. De wijnen hebben een opvallende fraicheur en zijn behoorlijk fruitig met vrij robuuste tannines.

€44,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies