Malescot Saint Exupery
Malescot Saint Exupery
Margaux 2ieme Grand Cru Classé 2005 Magnum
Constant prachtige wijnen van dit domein, dat al tientallen jaren kwalitatief hoogstaand is. Deze Margaux 2ieme Grand Cru Classé. is gestructureerd, rijk en indrukwekkend.
€379,00

Malescot Saint Exupery

De familie Zuger, onder leiding van Jean Luc Zuger, is sinds 1994 de eigenaar en beheerder van Chateau Malescot St. Exupery 3ième Grand Cru Classé à Margaux.
Michel Rolland is er succesvol adviseur. De wijn lijkt minder bekend dan andere crus uit Margaux, maar het niveau is ongelofelijk en constant hoog. De 30 hectare wijngaard van Chateau Malescot St. Exupery is beplant met 50% cabernet sauvignon, 35% merlot, 10% cabernet franc en 5% petit verdot. Het terroir bestaat uit grind-, kalk- en kleigronden met ijzerafzettingen op lichte hellingen. Het grind kan in sommige percelen tot 10 meter diep zijn! De wijnstokken zijn 35 jaar oud. De wijngaarden zijn aangeplant met een hoge een stokkendichtheid van 10.000 wijnranken per hectare. Het chateau is gelegen in het kleine dorpje Margaux, met percelen tegen Château Margaux aan.
De vinificatie van de cru vindt plaats in een combinatie van temperatuurgeregelde betonnen vaten en roestvrijstalen tanks. Die variaties worden volgens Jean Luc Zuger aan het oogstjaar overgelaten. De wijn van Chateau Malescot St. Exupery wordt vervolgens 14 tot 16 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten waarvan tussen 80% en 100% nieuw is, voordat hij wordt gebotteld.