Lotte Wolf
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Lotte Wolf

Toen Lotte op haar 18e alleen naar Nieuw-Zeeland vertrok, kon zij dan ook niet vermoeden dat ze hier haar passie zou ontdekken. Na een maand rondreizen op het Noordereiland, zette zij haar avontuur voort op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland. 
Hoewel zij nog nooit in de horeca had gewerkt, blufte ze zich naar een baan als waitress bij het viersterrenhotel Portage. Voor haar was en ís dit nog steeds de mooiste plek van de wereld. Portage bleek ook nog eens de beste leerschool die zij zich kon wensen. Daar leerde ze van alles over de mooie Nieuw-Zeelandse wijnen. "Kiwi’s zijn heel trots op hun wijnen. Ze vertellen er ook graag over."
Terug in Nederland kon ze aan de slag als assistent-sommelier bij Jamie Oliver. Na een sommeliersfunctie bij Seinpost (*), Calla's (*), In 't Zilte (**) kwam Lotte uiteindelijk terecht bij Oud Sluis (***) van Sergio Herman. Een betere leerschool in de gastronomie kan je je niet wensen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Haar passie voor wijn heeft haar naar Zuid Afrika gebracht, naar Swartland, haar favoriete gebied. Onder leiding van Johan Meyer is Lotte begonnen met het maken van haar eigen wijnen. Alles puur natuur, spannende wijnen met een verhaal die vooral in de wijngaard worden gemaakt. Zonder toevoegingen van chemicaliën en pesticiden. Dus een wijn waarvan je de druif proeft! 

Natuurlijk kunt u haar wijnen ook drinken bij Bridges (*) in Hotel The Grand, waar zij -naast haar wijnmaakavontuur- werkzaam is als 'Wine Director'. 

Het verhaal over de wijnen van de hand van Lotte Wolf:
TOUCH OF DUTCH
Wijnmaken zat altijd al in mijn bloed en zoals je weet kruipt bloed waar het niet gaan kan. Ik ben als Sommelier drie keer op wijnmaak-stage gegaan om de kneepjes van het vak te leren. De combinatie van Sommelier-schap en wijnmaken was voor mij de ultieme Dream Come True! In 2015 stopte Oud Sluis en nam ik na 6 jaar afscheid van Sergio Herman. Het was een logische stap om daarna zo snel mogelijk wijn te gaan maken. Dit keer koos ik Swartland, Zuid-Afrika. Dat is voor mij hét gebied met verreweg de meest inspirerende wijnmakers. Al jarenlang schonk ik hun wijnen met liefde in de toprestaurants waar ik werkzaam was. De puurheid van dit authentieke wijngebied lag in het verlengde van mijn eigen levensmotto: Wijnmaken doe je met je hart en niet volgens de regels. Ik kwam terecht bij één van de befaamde Swartland Cowboys: Johan Meyer. Hij nam me op sleeptouw en in dat jaar mocht ik voor het eerst mijn eigen wijn maken van mijn lievelingsdruif: De Mourvèdre. Helaas brandde de ruimte waar deze wijn (genaamd ́de Wortel ́) opgeslagen was af. Nu zijn er nog maar 72 flessen over, maar die houd ik lekker voor mezelf!

Deze gebeurtenis heeft me niet ontmoedigd. Integendeel, het heeft me juist geïnspireerd door te gaan met de soms ondankbare job als wijnmaker. Sinds 2016 produceer ik daar mijn eigen wijnen onder de naam Lotte Wolf: Touch of Dutch. Ik ben nog steeds sommelier, dus kan er helaas niet het hele jaar zijn, maar gelukkig is het in Zuid-Afrika heel normaal om wijngaarden te leasen. Dit komt omdat je eigenlijk alleen maar grote kavels kan kopen en niet kleine stukjes wijngaard. Gelukkig heb ik goede connecties, dus kan ik makkelijk aan mooie druiven komen. In 2016 heb ik drie wijnen gemaakt die je eigenlijk gedurende een mooi diner zou kunnen drinken: Een Semillon bij je voorgerecht, een lichte Grenache voor je tussengerecht en dan een wat zwaardere Mourvèdre- Cinsault blend voor je hoofdgerecht. Misschien krijg ik het voor elkaar nog een zoete wijn te produceren voor het nagerecht.. Ik ga het wellicht proberen in 2020, ik doe mijn best!

Mijn voorliefde voor natuurlijk gemaakte wijnen komt niet uit de lucht vallen: Ik drink zelf mijn wijnen namelijk het liefst Unfined en Unfiltered. Alles puur natuur, spannende wijnen met een mooi verhaal, dat altijd begint in de wijngaard. Uiteraard zonder toevoeging van chemicaliën en pesticiden, met de druif zelf als hoofdrolspeler.

Ik hoop jullie te kunnen overtuigen van mijn visie.. Proef het zelf! Tjorts! Geluk en Gesondheid! Proost!!!