Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Josef Fritz

Josef Fritz

Bij Weingut Josef Fritz, gelegen in de Oostenrijkse regio Wagram, combineert men de familietraditie van wijnbereiding met moderne methoden, alles op hoog niveau. De vijfde generatie van de familie Fritz leidt het huidige wijnbedrijf, waar kwaliteitsbewustzijn, innovatie, professionaliteit en de liefde voor het werk belangrijke kenmerken zijn. Josef en Irene Fritz beheren 15 hectare aan wijngaarden waarvan 80% beplant is met druivenrassen voor witte wijnen. Een derde daarvan is beplant met grüner veltliner en een vijfde deel bestaat uit de zeldzame, maar kwalitatief hoogwaardige roter veltliner (ook een wit druivenras!). De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm aan de noordelijke oever van de Donau en worden gekenmerkt door een vruchtbare lössbodem.

Josef Fritz Roter Veltliner 2015
Josef Fritz

Roter Veltliner 2015

De druiventrossen kleuren fel, bijna transparant rood. Maar er wordt wel witte wijn van gemaakt! Helder groengeel sap met in de neus wat vanille, lichte citrus tonen en bijzondere fruitige hints van rode peren zowel in de geur als in de smaak.

€16,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies