Domein Holset
De Dot 2015
De Dot wordt gemaakt van druiven van eigen bodem, gekenmerkt door diepe lagen vuursteen. Deze fonkelende bubbel is een blend van Johanniter en Cabernet Blanc.
€25,00
De Bruut 2016
De Bruut is een frisse en krachtige bubbel, met een groen en fruitig karakter. In de neus tonen van appel en peer en een intense, rijke smaak, vol van karakter. De afdronk is bijzonder fraai en vol.
€27,50
De Prins 2015
De Prins is een aromatische en frisse mousserende wijn. Gemaakt van Souvignier Gris en Johanniter afkomstig van een vruchtbare Zuid-Limburgse bodem. Deze bubbel is een vrolijke en fruitige beleving met een frisse en kruidige afdronk.
€30,00
De Dame 2015
De Dame van Holset maakt het assortiment van dit domein compleet. Deze dame, gemaakt van 100% Chardonnay, heeft een verfijnde mousse met in de neus tonen van wit fruit en toast, gecombineerd met een verleidelijke afdronk.
€32,50

Domein Holset

Domein Holset is het eerste Nederlandse domein dat op redelijk grote schaal, uitsluitend mousserende wijnen maakt.
Mooie wijnen die zich niet zomaar met andere laten vergelijken. Holset is opgericht door Erik Leferink en Marianne Blijdesteijn.
Eerst was er de wijn, toen het Domein en nu is Domein Holset open voor iedereen. In 2008 liepen Erik Leferink en Marianne Blijdesteijn rondjes te draaien om de vervallen boerderij in Holset. Daar was het idee ontstaan om iets met deze mooie plek te doen. Wijn misschien? Druiven? De grond had de structuur die men kent uit Frankrijk, stenig, vol mineralen. Recentelijk, in 2017 zijn de laatste ruimtes schoongeveegd van het bouwstof: Domein Holset is daar! Met onder andere twee woningen, B&B kamers een proeflokaal en mooie multifunctionele ruimtes. Plus een buitenruimte met natuurlijk de wijngaarden! In de loop van de jaren is er begonnen met het opknappen van de gebouwen met kernpunten als respect voor de omgeving, bouwen met natuurlijke materialen en een energiezuinig -liefst een nul-energie- gebouw te maken. De volgende elementen zijn bijvoorbeeld al gerealiseerd: geen aardgas meer nodig, een warmtepomp 100 meter onder de grond, zonnepanelen en zonnecollectoren, dikke geïsoleerde muren, hergebruik van regenwater.
De wijnen die gemaakt worden op Domein Holset zijn allemaal 'bubbels', mousserende wijnen. Kwaliteitsbubbels hebben net als ander mooie wijnen als basis een goede afstemming tussen de wijnranken, bodemgesteldheid, beheer en klimaat. De wijnen maken ze van een mix van klassieke en 'cool climate' druivenrassen zoals de souvignier gris cabernet blanc en johanniter, maar ook, chardonnay. Die gedijen in ons klimaat en zijn uitstekend geschikt voor mousserende wijnen. De mousserende wijnen zijn gemaakt volgens de traditionele methode en variëren van fris fruitig, tot elegant tot complex. De namen zijn opvallend: De Bruut, De Prins, De Dot en de Dame.