Sake

Tamagawa Yamahai

Tamagawa Yamahai
Licht
Krachtig

Deze langzaam gebrouwde yamahai sake is geproduceerd met wilde gisten en lactobacillen uit de oude brouwerij. De Tamagawa Yamahai heeft een sterke, diepe smaak en een betoverend rijstaroma. Het is een zeer gelimiteerde produktie die elk jaar geheel uitverkocht is. Tamagawa’s uitgesproken smaak en aroma komen het best tot zijn recht na rijping.  Deze ongepasteuriseerde, ongefilterde en onverdunde sake wordt daarom voor Yoigokochi door- en op de brouwerij gerijpt op kamertemperatuur.  Drink op kamertemperatuur of opgewarmd.

Kinoshita Shuzō is een kleinschalige brouwerij in het herkomstgebied van Kyoto dicht bij de kust van de Japanse Zee en is opgericht in 1842. Sinds een aantal jaren staat de brouwerij volop in de spotlights door het aanstellen van de eerste buitenlandse hoofdbrouwer (tōji), de Engelsman Philip Harper en door de introductie van revolutionaire label designs. Hoofdbrouwer Harper implementeerde traditionele brouwmethodes, zoals de slow-brew methods yamahai en kimoto, en het gebruik van wilde gisten. Zijn volle, stevige sake vallen op door een relatief hoog alcoholpercentage, waarbij enkele soorten het hoogste niveau van 21-22% natuurlijke alcohol bereiken.

Lees meer
€29,95 per stuk
Op voorraad
  • BrouwerijKinoshita Shuzō
  • HerkomstKyoto
  • Typejunmai yamahai muroka nama genshu 2 jaar gerijpt
  • Inhoud (ml)720 ml
  • Alcoholpercentage20-22%
  • Rice polishing rate66%
  • Sake meter value
  • Zuurgraad
  • Serveer temperatuurOp alle temperaturen

Sake