Pinot Grigio 2023
Gebotteld bergsap, zo noemen wij deze populaire Pinot Grigio van Tramin. Tramin maakt zijn wijnen als een klein topdomein. De druiven worden biologisch verbouwd en zijn afkomstig van wijngaarden in Montagna, Tramin en Neumarkt, geplant in kalkrijke klei- en kiezelbodem op een hoogte van 250 tot 500 meter. De most wordt vergist bij een gecontroleerde temperatuur (19 °C) zonder malolactische gisting. Alles met een focus op het beste resultaat. Het begint bij deze wijn al bij het ruiken ervan, alsof ze de Alpenlucht aan de fles hebben toegevoegd. Geurige bloesem en groene appels, maar ook een nootje en wat honing. De aanzet in de smaak is inderdaad fris en kraakhelder als een bergbeekje, hij komt opwekkend en aantrekkelijk over en gaat over in wit fruit, een scheutje meloen en een lichte tintel. De afdronk vervolgens weer zo schoon!
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurWit
- Inhoud (ltr)0,75
- Druivenras(sen)Pinot Grigio
- Bijzonderheden
- Beoordelingen
Tramin
Cantina Tramin is een coöperatie in de Alto Adige die eigendom is van 290 wijnboeren. Samen bezitten deze boeren 245 hectare aan wijngaarden, waarvan in totaal anderhalf miljoen flessen geproduceerd worden. Dat lijkt een flink aantal, maar voor een coöperatie is dit zeer beperkt. Tramin is in staat om een kwaliteit te produceren die vergelijkbaar is met die van kleine producenten. Het bedrijf wordt dan ook gerekend tot de 30 beste domeinen van Italië. De afgelopen 10 jaar zijn hier maar liefst 20 Tre Bicchieri (hoogste Italiaanse prijs) wijnen gemaakt! Dit succes is te danken aan wijnmaker Willi Stürz, die in 2004 uitgeroepen werd tot ‘wijnmaker van het jaar’ in Italië. De wijnen van Tramin zijn uitzonderlijk puur door de natuurlijke bewerking van de wijngaarden en het met precisie werken in de kelder. In 2001 is het wijnbedrijf volledig verbouwd en sindsdien wordt er in de kelder uitsluitend gewerkt met behulp van de zwaartekracht. Het doel is om wijnen te maken die de maximale reflectie zijn van hun druivenras.