Whisky

Spey Tenné 8 years old single malt whisky 0,2ltr

Spey Tenné 8 years old single malt whisky 0,2ltr
Licht
Krachtig

Spey is de naam waarmee de Speyside-distilleerderij zijn single malt op de markt brengt om verwarring met de regio Speyside te voorkomen. Gerijpt voor 8 jaar in ex-Bourbon vaten en daarna voor 3 maanden in vers geleegde tawny port pipes. Tenne is een Schots dialect voor "Tawny". Gebotteld op 46% zonder koelfiltering, zonder toegevoegde kleur.
In de geur is de whisky zacht, fris, fruitig (gedroogd fruit) en heeft hij aardse tonen. Ook wat citrus, bloemen en chocolade tonen. De smaak is bijzonder fruitig, donker en leerachtig met wat gekonfijt fruit en Marokkaanse marmelade. Daarnaast ook wat gronderig en intens en donker met een uitgesproken moutigheid. De afdronk is mooi lang en notig. 

De Speyside distilleerderij, gelegen in de prachtige Cairngorm Mountains, staat bekend als een van de mooiste Schotse distilleerderijen. De kleine boutique distilleerderij wordt geleidt door een gedreven en zeer ervaren team van hooggekwalificeerde vakmensen. Deze mensen doen werkelijk alles voor de hoogste kwaliteit in elke druppel van de spirits. De whisky, die met liefde wordt gemaakt, is een lichte, delicate en karakteristieke Schotse single malt whisky die ongeëvenaard is in de industrie.

De SPEY uit Speyside destilleerderij wordt beschouwd als een van de soepelste en meest toegankelijke whisky’s uit de regio Speyside. Dit is een veelzijdige dram die de malt drinker een selectie aanbiedt van verschillende leeftijden en stijlen die passen bij verschillende delen van de dag, seizoen of jaar. Elke versie heeft een unieke extra periode van rijping in speciaal geselecteerde vaten om de complexiteit en textuur toe te voegen aan de whisky.

Lees meer
€26,95 per stuk
Op voorraad
  • Inhoud200ml
  • Alcoholpercentage46%
  • Land van herkomstSchotland
  • Bijzonderheden
Tags

Whisky