Raumland

MonRose Brut 2005 Jeroboam

MonRose Brut 2005 Jeroboam
Licht
Krachtig

Deze topcuvée van Raumland draagt de naam MonRose omdat zij vernoemd is naar Volkers vrouw Heide-Rose. Het is dan ook geen rosé, maar een witte sekt van 40% chardonnay, 32% pinot meunier, 18% st. laurent en 10% pinot noir, gemaakt van het allermooiste deel van het zacht geperste sap. Alle (uiteraard handgeplukte en biologische) druiven zijn afkomstig uit de grand cru wijngaard Dalsheimer Bürgel en uit oogstjaar 2005. 30% van de basiswijn rijpte op nieuwe en oudere barriques, het andere deel op RVS om de delicate aroma’s van vruchten en bloemen te behouden. Alle basiswijnen ondergingen malo. De sekt rijpte maar liefst 99 maanden op de gisten in de fles; smaak en structuur zijn hierdoor ongekend subtiel en fijn. Daarom voegt Volker vanaf februari 2017 zelfs geen enkele dosage meer aan de MonRose Brut toe na het dégorgement! In de neus tonen van patisserie, bloesem en bescheiden citrus, in de mond is de wijn complex en tegelijkertijd vederlicht. Een sekt van de allerhoogste kwaliteit en finesse. Zéér beperkt verkrijgbaar!

Lees meer
€475,00 per stuk
Op voorraad
Koop met extra korting:
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)3,00
  • Druivenras(sen)Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, Saint Laurent
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Raumland

Volker Raumland had al jong interesse in het maken van mousserende wijnen. Op de universiteit van Geisenheim, in zijn jonge jaren, won hij al een eerste prijs met een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose, Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland.

De biologisch gemaakte sekts zijn Duits van origine, maar het gebruik van onder andere chardonnay en pinot noir druiven én het geweldige ‘Fingerspitzengefühl’ maakt ze van internationale allure, zonder hun afkomst te verloochenen. Raumlands topwijnen kunnen met gemak concurreren met zeldzame champagnes. Zo zijn er meerdere proeverijen geweest waaruit blijkt dat ze in potentie gelijk zijn, alleen heeft de Champagne een betere marketing - en een bijbehorende prijs! Het wijnmaakproces is dan ook gelijk aan dat van champagnes: er wordt in meerdere ‘runs’ geperst, waarmee verschillende kwaliteiten gemaakt kunnen worden. Volker en Heide-Rose bezoeken de Champagne regelmatig, uit liefhebberij en voor het opdoen van inspiratie. Maar de laatste tijd komt er ook regelmatig bezoek uit diezelfde Champagne naar Rheinhessen, want meer en meer begint de naam Raumland door te dringen in de Champagnestreek... 

Het bekende wijnblad 'Vinum' heeft eind 2014 een proeverij 'brut nature' georganiseerd met wijnen uit de Champagne en mousserende wijnen uit andere wijnstreken. Grote namen ontbraken niet en op drie fronten zijn de wijnen van Raumland als beste beoordeeld!
Klik op de afbeelding voor het artikel.

Vinum