Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - Sancerre & Saint Emilion

Kistje Frankrijk - Sancerre & Saint Emilion
Licht
Krachtig

Twee bekende namen in Frankrijk. Sancerre van Guilerault-Fargette uit de Loire en de Saint Emilion Grand Cru van Béard la Chapelle uit Bordeaux. Beide domeinen maken op natuurlijke wijze hun wijnen, de Saint Emilion is daar bovenop bio gecertificeerd. Klassiekers!
Over de wijnen:
Guillerault-Fargette Sancerre 'Les Panseillots':
De sauvignon blanc druiven voor deze cuvée groeien op kalkrijke bodems. Hij is bijzonder vakkundig gemaakt en heeft de voor Sancerre zo typerende levendigheid en zuurgraad. De druiven zijn zacht geperst om een maximum aan fruitaroma’s en juist geen bittere of vegetale tonen te onttrekken. In deze cuvée mengen de levendige citrus- en groene appeltonen zich prachtig met de markante ziltige en krijtachtige mineraliteit.
Béard la Chapelle Saint Emilion Grand Cru:
De merlot (90%), cabernet franc en cabernet sauvignon die de ingrediënten van deze wijn vormen, zijn allemaal per perceel afzonderlijk verwerkt. De merlot zorgt in de wijn voor aromatisch en complex zwart en rood fruit, soepele tannine, rondeur en een fluwelen afdronk. De cabernets geven een spicy toets en structuur en zorgen voor extra bewaarpotentieel.
In de geur is de wijn elegant en vrouwelijk, met een floraal parfum van rozen en viooltjes en daarnaast sprankelend cassis- en kersenfruit. De tannines zijn fijntjes en geven een mooie structuur aan de wijn. Bosvruchten, noten van tabak, koffie, cederhout, een vleugje frisse munt en de zijdezachte finish maken het feest compleet. Dankzij de merlot is de wijn nu al perfect op dronk. Dit is niet alleen een indrukwekkende klassieke rode Bordeaux, maar ook eentje waar je blij van wordt, waarvan een glas altijd een feest is – of dat nou bij het kerstdiner is of zomaar, uit het vuistje, al dan niet met een bijpassend kaasplankje... Een wijn om van te smelten!

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€53,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €48,40 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken