Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Apostelhoeve

Apostelhoeve

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvig­heid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terug­keerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op een van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, De Apostel­hoeve, inmiddels ruim 8 hectare groot. De bodem bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss. Er worden uitsluitend witte wijnen gemaakt, die een frisse, mineralige smaak hebben en qua stijl en productie verwant zijn met wijnen uit de Elzas. Apostelhoeve levert zes mooie, droge witte wijnen. Vier stille wijnen gemaakt van müller-thurgau, auxerrois, riesling en pinot gris, plus twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut.
Tijdens diverse internationale concoursen worden de wijnen gewaardeerd met gouden en zilveren medailles. Wijnmaker Mathieu Hulst is al een aantal keren uitgeroepen tot beste wijnboer van zowel Belgisch als Nederlands Limburg.

Apostelhoeve Müller-Thurgau 2016
Apostelhoeve

Müller-Thurgau 2016

De Müller Thurgau is een verkwikkende, frisdroge wijn. De wijn toont milde nuances van citrusfruit, witte bloemen en is licht mineralig. Zeer geschikt als (zomer) aperitief of terraswijn.

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Apostelhoeve Riesling 2016
Apostelhoeve

Riesling 2016

De wijn is helder geelgroen van kleur. In de geur rinse, groene appel, een vleug van peer, abrikoos en rozen. De smaak is frisdroog en goed getypeerd. Uitstekend bij visgerechten.

€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Apostelhoeve Auxerrois 2016
Apostelhoeve

Auxerrois 2016

De auxerrois is een variant van de pinot blanc. De wijn toont nuances van sappig wit fruit, zoals rijpe peer en appel, plus een licht zoetje en zachte zuren. Verkwikkende en uitstekend verteerbare wijn met een hoog pleziergehalte.

€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies