Apostelhoeve
Apostelhoeve
Müller-Thurgau 2020
De Müller Thurgau is een verkwikkende, frisdroge wijn. De wijn toont milde nuances van citrusfruit, witte bloemen en is licht mineralig. Zeer geschikt als (zomer) aperitief of terraswijn.
€14,95
Apostelhoeve
Auxerrois 2020
De auxerrois is een variant van de pinot blanc. De wijn toont nuances van sappig wit fruit, zoals rijpe peer en appel, plus een licht zoetje en zachte zuren. Verkwikkende en uitstekend verteerbare wijn met een hoog pleziergehalte.
€16,95
Apostelhoeve
Riesling 2020
De wijn is helder geelgroen van kleur. In de geur rinse, groene appel, een vleug van peer, abrikoos en rozen. De smaak is frisdroog en goed getypeerd. Uitstekend bij visgerechten.
€18,95
Apostelhoeve
Cuvée XII 2020
Deze wijn is een blend gemaakt van 40% Müller-Thurgau, 30% Auxerrois en 30% Pinot-Gris het maken van een samengestelde wijn is bij witte wijn de laatste 25 jaar steeds populairder geworden.
€19,95
Apostelhoeve
Pinot Gris 2020
De Pinot Gris bezit een Intense gele kleur. De geur bezit vooral aroma's van tropisch fruit, Verder is ook de geur van rozen duidelijk herkenbaar. De ronde, volle, smaak geeft heerlijk fruit van onder andere citrus, lychee, ananas en passievrucht en is te
€19,95

Apostelhoeve

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvig­heid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terug­keerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op een van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, De Apostel­hoeve, inmiddels ruim 8 hectare groot. De bodem bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss. Er worden uitsluitend witte wijnen gemaakt, die een frisse, mineralige smaak hebben en qua stijl en productie verwant zijn met wijnen uit de Elzas. Apostelhoeve levert zes mooie, droge witte wijnen. Vier stille wijnen gemaakt van müller-thurgau, auxerrois, riesling en pinot gris, plus twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut.
Tijdens diverse internationale concoursen worden de wijnen gewaardeerd met gouden en zilveren medailles. Wijnmaker Mathieu Hulst is al een aantal keren uitgeroepen tot beste wijnboer van zowel Belgisch als Nederlands Limburg.