Antinori

Tignanello 2020

Tignanello 2020
Licht
Krachtig

Tignanello was de eerste sangiovese op barriques gerijpte wijn die geblend werd met internationale rassen (zoals cabernet) en één van de eerste rode Chianti wijnen waar de (verplichte) witte druiven niet gebruikt werden. Tignanello werd een mijlpaal in de geschiedenis van Toscane (1971).
Na uitvoerige selecties worden de druiven uitsluitend handmatig en op verschillende tijden geoogst. De druiven van sangiovese, cabernet sauvignon en cabernet franc worden behoedzaam ontsteeld en vóór het kneuzen nogmaals streng geselecteerd. De vergisting en de maceratie vindt plaats in tanks. Na het scheiden van het sap van de schillen begint de malolactische gisting in barriques en begint de rijping van 16 tot 18 maanden in vaten van Frans en Hongaars eiken. Een paar maanden voordat de wijn wordt gebotteld, wordt de uiteindelijke Tignanello geassembleerd.
Zoet overkomend fruit, gespierdheid en tegelijk zijdeachtige tannines vormen de ruggengraat voor deze geweldige wijn vol energie. De wijn laat een prachtige aromatische gelaagdheid ervaren: donkerrode kersen, pruimen, kruidnagel, munt en salie zijn de opvallende nuances van de Tignanello. Licht ziltige aspecten tonen de hoge mineraliteit. Maar het smaakverhaal is eigenlijk veel langer. Het mondgevoel is nooit heel breed, maar juist zeer elegant en helder gedefinieerd. Tignanello is één van de constante topwijnen van Toscane die 20 of meer jaar kunnen rijpen.

Lees meer
€219,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Cabernet Franc
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Antinori