Valori
Valori
Trebbiano d'Abruzzo 2015
De strogele wijn is aromatisch, floraal, kruidig (met herkenbaar verse salie) en mineralig. De wijn bezit flink fruit van limoen en tropische vruchten, is vol karakter en met een pittige afdronk. Het is een prima maaltijdwijn.
€10,95
Valori
Montepulciano d'Abruzzo 2015
Het is een wijn waar de nadruk duidelijk op het fruit ligt. Rode vruchten maar ook kersen, zwarte bessen en bramen, met veel sap en een lichte oosterse kruidigheid.
€11,50

Valori

De wijnen van wijngoed Valori uit de Abruzzen zijn naast de topwijnen van Masciarelli een perfecte aanvulling van ons assortiment. De wijnen komen uit dezelfde regio, maar de akkers van Valori liggen noordelijker, bij de kust van Teramo, aan de voet van het Gran Sasso-massief.
Wijnen gemaakt van de montepulciano-druif lopen zelden over van verfijning en elegantie. Het zijn veelal donkere wijnen met vaak ook een robuuste en stevige smaak. De Valori-wijnen zijn daarentegen sappig en drinkbaar, toegankelijk en vrolijk, net als de wijnmaker zelf!
De sportieve Luigi Valori begon zijn carrière als profvoetballer bij Ascoli, daarna werd hij theoloog en filosoof. Nu is hij al jaren een optimistische wijnbouwer met een werkelijk aanstekelijke vrolijkheid. In zijn huis, vlak naast de deur, hangt een bord met in het Latijn de tekst: ‘Of je drinkt hier, of je vertrekt.’
Zijn wijngaarden zijn als kinderen voor hem en hij is er dan ook volkomen mee vergroeid. Hij maakte al jarenlang goede wijnen, maar dankzij de samenwerking met - en de adviezen van - het bevriende wijnhuis Masciarelli is het peil van zijn wijnen nog aanzienlijk gestegen. De rode wijnen maken driekwart van de productie uit: veel montepulciano en een beetje merlot. Daarnaast is zijn witte trebbiano is ook bijzonder interessant. Op het 24e proefschrift Wijnconcours werd de Montepulciano dermate gewaardeerd dat deze met de titel 'Wijn van het Jaar' naar huis mocht!