Taittinger
Taittinger
Comtes de Champagne 2005
De druiven voor deze prestigueuze Champagne zijn uitsluitend van het nobele Chardonnay-ras en komen van de beste wijngaarden van de streek die men Cote de Blancs noemt. Een gerijpte Champagne met een intense en verfijnde smaak.
€149,95

Taittinger

Taittinger is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne. Pierre Emmanuel Taittinger leidt het champagnehuis vanuit Reims, samen met dochter Vitalie (marketing) en zoon Clovis (export). De wijnmaker en kwaliteitsbewaker van de blends bij Taittinger is Loïc Dupont, die al 25 jaar werkzaam is bij het bedrijf.
Aan de basis van de kwaliteit van de champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit, gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. Hierdoor is Taittinger minder afhankelijk van de fluctuerende prijzen op de druivenmarkt en kan gezorgd worden voor een constante kwaliteit. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren. Dit zijn relatief veel chardonnaydruiven uit de Côte des Blancs, waar de mooiste chardonnay vandaan komt. Een team van experts, onder leiding van Loïc Dupont, selecteert de wijnen voor de verschillende cuvées van Taittinger. Er worden zeer hoge eisen gesteld aan de wijnen voor de bijzondere topcuvées.