Peyre Rose
Peyre Rose
Syrah Leone 2005
Met een diep geurend en subtiel gevarieerd bouquet met fruit van kleine rode vruchten en divers zwart fruit, thee, tijm, cederhout en houtskool. En wat een energie!
€82,95
Peyre Rose
Clos des Cistes 2005
Open, floraal, volfris, zelfs elegant, met een bedwelmende waaier aan specerijen, bloemen, verse kersen. Zachte tannines. Vooraf karaferen. De wijn kan gemakkelijk 20-25 jaar rijpen
€82,95

Peyre Rose

Marlène Soria leeft vanaf 1973 volstrekt geïsoleerd in haar eigen wijnwildernis, als een kluizenaar verstopt in de Languedoc. Zonder stromend water en met een aggregaat voor de elektriciteit. Op het domein is alles roze, van het gesteente in de bodem, de cuves (geen hout hier), dozen, tot de etiketten aan toe. Het is een symbolische kleur voor Marlène. Haar eerste oogst  van 1988 verkocht ze pas na zes jaar rijping. De kostprijs was toen al hoog en de wijnen bleven haast onverkocht. Als een Amerikaanse agent monsters aan Robert Parker laat proeven en deze lyrisch blijkt, is haar reputatie in één keer gevestigd. Zeker vergeleken met de meeste wijnen uit de Languedoc vragen de wijnen een lange rijpingstijd. Het blijkt dat dermate sterke wijnen een jarenlange opvoeding echt nodig hebben. Een traditionele én unieke stijl biologische wijnen met de syrah in de hoofdrol en met een zeer lage opbrengst (12-20 hl/ha).