Franz Hirtzberger
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Franz Hirtzberger

Spitz is gelegen in het meest westelijke deel van de Wachau, in een gebied dat sterk beïnvloed wordt door de kille wind die waait uit de beboste bergen in het noorden. De wijnen van Spitz bieden buitengewoon kruidige, bijna exotische, aroma's en hebben een bijzonder indrukwekkende terroirtoets. 
Weingut Hirtzberger is gevestigd in een prachtig kasteel-achtige 13e eeuws stenen gebouw waar Franz en Irmgard leven en werken met hun drie kinderen. Franz nam de controle van wijnmakerij van zijn vader in 1983. 
45 procent van Weingut Hirtzberger's 15 hectare wijngaarden is beplant met grüner veltliner, 40 procent met riesling, met daarnaast kleine hoeveelheden pinot gris, pinot blanc, evenals chardonnay goed voor de balans. Alle Hirtzberger wijnen worden gefermenteerd in roestvrij staal en gerijpt in de klassieke 30-50 hectoliter houten vaten. 
Vlak achter het huis is de "Singerriedel" wijngaard, gelegen op steile hellingen op het zuiden-zuidoosten, die een van de meest gevierde rieslings van Oostenrijk produceert. "Honivogl" is Hirtzberger belangrijkste grüner veltliner, geteeld op een ondergrond van primaire rots aan de voet van Singerriedel.