Ambeloui - Houtbaai

Martin Methode Cap Classique 2017

Martin Methode Cap Classique 2017
Licht
Krachtig

Ambeloui is een boutique winery van de familie Christodoulou waar werkelijk alles nog met de hand gebeurt. De druiven voor deze sparkling komen uit Hout Bay - gelegen tussen de bergen - waar het zomers behoorlijk warm en droog kan zijn. Het is een 2017 vintage en de basis is pinot noir aangevuld met 45% chardonnay. De tweede vergisting op de fles duurt minstens drie jaar en in sommige gevallen zelfs vier. Elke jaargang wordt vernoemd naar een familielid, in dit geval Martin, de man van de oudste dochter Lisa. 

Al jaren stond deze vonkelwijn hoog op ons verlanglijstje maar aangezien hij jaarlijks op domein al uitverkocht was, was er geen interesse in export. Door de covid en het daarbij horende alcoholverbod in Zuid Afrika was er eindelijk de mogelijkheid tot samenwerking, dus wij stonden direct op de stoep!
Het is een heerlijk gastronomische wijn met een mooie balans tussen gul, rijp fruit en frisse zuren. Wit en geel steenfruit, iets floraal en een duidelijke brioche eindigen hand in hand in een goede lengte.

Lees meer
€32,95 €29,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Pinot Noir, Chardonnay
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Ambeloui - Houtbaai