Taylor's

Late Bottled Vintage 2017 375ml

Late Bottled Vintage 2017 375ml
Licht
Krachtig

Taylor’s is de grondlegger van de Late Bottle Vintage (LBV). Deze LBV heeft alle mooie kenmerken van een vintage port en is direct op dronk (in tegenstelling tot een vintage port, die jaren flesrijping vereist).

De port ondergaat een houtrijping van vier tot zes jaar. Dit zorgt ervoor dat de port op dronk is, zodra deze op de markt komt. Een vintage port rijpt slechts twee jaar op hout en heeft daarom een lange flesrijping nodig om op dronk te komen. Bijkomend voordeel is dat een LBV na openen makkelijk een maand meegaat, terwijl een vintage port toch wel binnen een week (liever nog sneller) op moet. Inmiddels is de LBV één van de belangrijkste wijnen in het portfolio van Taylor's. In Groot Brittanië is één op de vijf flessen een LBV, in Canada is dat zelfs één op de vier. 

De Taylor's Late Bottled Vintage is een aantrekkelijke port met aroma's van zwarte bessen, aardbeien, pruimen en delicate bloemen in de geur. Qua smaak begint de port zacht en zwoel, waarna zijn kracht en complexiteit op een aantrekkelijke manier naar voren treden. Zijn intense smaak en lange afdronk maken het een complete port. 

Lees meer
€10,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,375
  • Druivenras(sen)Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Roriz
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Taylor's