MinZeven

Bruut & Bruizend Brons

Bruut & Bruizend Brons
Licht
Krachtig

Bruut en Bruizend is bijzondere mousserende wijn uit een bijzondere streek: de Flevopolder. Net boven Lelystad groeien de druiven Souvignier Gris, Hibernal en Sauvignac, vaak kruisingen van andere bekendere rassen welke samen uitstekend gedijen op Nederlandse bodem. De druiven worden biologisch verbouwd en er wordt geen kopersulfaat en andere 'biologische' maar bedenkelijke middelen gebruikt. Wel strooit ze graag haver en rogge, waar andere wijnmakers kiezen voor klaver. Klaver heeft als eigenschap meer stikstof in de grond te brengen, maar de oude zeebodem is zo rijk, dat je hier eerder aan verarmen dan het verrijken van de grond denkt. 
Eenmaal geplukt en geperst wordt krijgt de wijn zijn eerste spontane vergisting (uitsluitend met de druifeigen gist) en elk ras wordt apart vergist. De tweede vergisting vind plaats op de fles en na tenminste 12 maanden (Brons) wordt de wijn gedegorgeerd door Volker Raumland, de beste mousserende wijnmaker buiten Champagne. Na een korte flesrijping worden de wijnen verkocht. 
In de geur is de wijn verfijnd, noten, toast en rokering. In de smaak heel intens, rijp met mooie zuren en de wijn heeft een hele fijne afdronk. Krijgt ook niet voor niets de maximale 5 sterren bij Perswijn!

Lees meer
€50,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Souvignier Gris, Hibernal, Sauvignac
  • BijzonderhedenBiologisch, brut nature en zonder zwavel gemaakt
  • Beoordelingen5 sterren Perswijn

MinZeven