Margaux

Malescot Saint Exupery Margaux 3ieme Grand Cru Classé 2016

Malescot Saint Exupery Margaux 3ieme Grand Cru Classé 2016
Licht
Krachtig

De Malescot St. Exupery 2016 is medium tot diep paarsrood gekleurd en zingt van de cassis, geurige aarde, tabak, seringen en een vleugje mokka. Medium tot full-bodied met expressieve fruitlagen in zijn nog jeugdige stadium, omlijst door rijpe, stevige tannines en veel frisheid, eindigend met grote lengte en diepte. 

De familie Zuger is, onder leiding van Jean Luc Zuger, sinds 1994 de eigenaar en beheerder van Château Malescot St. Exupery 3ième Grand Cru Classé à Margaux.
Michel Rolland is er succesvol adviseur. De wijn lijkt minder bekend dan andere crus uit Margaux, maar het niveau is ongelofelijk en constant hoog. De 30 hectare wijngaard van Château Malescot St. Exupery is beplant met 50% cabernet sauvignon, 35% merlot, 10% cabernet franc en 5% petit verdot. Het terroir bestaat uit grind-, kalk- en kleigronden met ijzerafzettingen op lichte hellingen. Het grind kan in sommige percelen tot 10 meter diep zijn! De wijnstokken zijn 35 jaar oud. De wijngaarden zijn aangeplant met een hoge stokkendichtheid van 10.000 wijnranken per hectare. Het chateau is gelegen in Margaux, met percelen tegen Château Margaux aan.
De vinificatie van de cru vindt plaats in een combinatie van temperatuurgeregelde betonnen vaten en roestvrijstalen tanks. Die variaties worden volgens Jean Luc Zuger aan het oogstjaar overgelaten. De wijn van Château Malescot St. Exupery wordt vervolgens 14 tot 16 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan tussen 80% en 100% nieuw is, voordat hij wordt gebotteld.

Lees meer
€99,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc,Petit Verdot,
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 95 punten

Margaux