Krug

Vintage 2008

Vintage 2008
Licht
Krachtig

Door het uitstekende en uitgebalanceerde koele klimaat van 2008 konden de druiven in alle rust rijpen en uiteindelijk een prachtige frisheid vertonen bij de oogst. Verrassend genoeg zagen ze bij Krug, ondanks deze milde en constante omstandigheden, grote heterogeniteit van plot tot plot. De schoonheid van dit contrast was de inspiratie om complementaire smaken en aroma's van verschillende percelen - waaronder Aÿ, Bouzy en Ambonnay - te mengen. Krug 2008 is een grote klassieker van het huis.
Het jaar 2008 was een van de koelste in de Champagne in 14 jaar, maar ook één van de minst zonnige in de regio in bijna een halve eeuw. Een uitstekende vintage; het was een klassiek noordelijk klimaat, een klimaat dat sindsdien niet veel meer gezien is. De neerslag was normaal, de zomer was droog en de temperaturen waren gedurende het groeiseizoen constant. Deze afwezigheid van extremen resulteerde in een langzame en gestage rijping van de druiven.
Onder deze omstandigheden was het fruit intens, elegant en mooi gestructureerd. Onverwachte heterogeniteit in de wijnstokken zorgde voor een grote complexiteit, met een zeer compleet spectrum aan smaken en aroma's waargenomen bij de oogst. Voor de uiteindelijke blend selecteerde de keldermeester van het huis wijnen die het best de smaken, aroma's en complexiteit van het jaar vertoonden. Het werd tot leven gebracht in een compositie gekenmerkt door de schoonheid, complexiteit en elegante structuur van 2008.
Een wijn die nu al grossiert in 100 en 99 punten. Onder andere van James Suckling, Wine Spectator en Fallstaf. 

Lees meer
€699,00 per stuk
Op voorraad
  • Kleurwit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen100 pnt James Suckling, 100 pnt Fallstaff, 99 pnt Wine Spectator

Krug