Keermont

Syrah 2014

Syrah 2014
Licht
Krachtig

De Keermont Syrah is samengesteld van de oogst van drie verschillende syrahwijngaarden. Steepside Syrah: gelegen op een noordhelling in diepe, rode kleigronden; deze wijngaard produceert over het algemeen krachtige volle wijnen met rijke, pittige smaken. Topside Syrah: een niet-geïrrigeerde wijngaard op het westen, geplant op 400 m boven de zeespiegel op een rotsachtige zandstenen bodem. Topside Syrah levert meestal een sterke aromatische wijn met een goede structuur en natuurlijke zuren. Sweetwater Syrah: gelegen in een rotsachtige vallei onder de Fleurfontein-bron. Deze is de koelste van de drie syrahwijngaarden, waarvan de druiven als laatste rijp zijn. Sweetwater Syrah is normaal gesproken lichter en eleganter van stijl met een duidelijk kruidig aroma.
Kleine hoeveelheden druiven worden telkens geselecteerd op rijpheid, met de hand geoogst en apart gevinifieerd. Dit proces wordt voorzichtig en natuurlijk uitgevoerd in open vergistingskuipen, volgens strikt traditionele methoden. De wijn rijpt 20 maanden op gebruikte 500 en 225 liter vaten van Frans eiken en vervolgens handmatig gebotteld zonder filtratie.
De Keermont Syrah heeft een warme helderrode kleur. De wijn heeft een betoverend boeket met bessig rood fruit, bramen, viooltjes, venkel en sandelhout. De smaak is elegant en zacht, heeft een zuivere lineaire zuurgraad, daarnaast een sterk bloemig karakter met kruidig rood fruit en tonen van kersen. De tannines zijn stevig maar fijn, en de wijn heeft een lange, aardse en peperige finale. Drinken 2018-2026.

Lees meer
€29,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Syrah
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenTim Atkin 94 punten, Parker 90 punten
Tags

Keermont