Stokerij Lubberhuizen
Stokerij Lubberhuizen
Waalgevormd - Perenlikeur
Een slok van deze likeur is alsof je in een sappige peer bijt. Waalgevormd is een natuurzuivere Betuwse likeur, gemaakt op basis van onze Eau de Vie van Gieser Wildeman, waarop we verse stoofperen (Skal gecertificeerd) en diverse specerijen, afkomstig van
€14,95
Stokerij Lubberhuizen
Waalbehagen likeur
Waalbehagen is een natuurzuivere Betuwse likeur, gemaakt op basis van onze Eau de Vie van bramen, waarop we verse bramen en diverse specerijen hebben laten trekken. De specerijen zijn afkomstig van Jacob Hooy.
€14,95
Stokerij Lubberhuizen
Waallust likeur
Waallust is een natuurzuivere Betuwse likeur, gemaakt op basis van onze Eau de Vie van frambozen, waarop we verse frambozen en diverse specerijen hebben laten trekken. Waallust is heerlijk om, licht gekoeld, puur te drinken.
€14,95
Stokerij Lubberhuizen
Waalbemind likeur
Waalbemind is onze natuurzuivere Betuwse likeur, gemaakt op basis van onze Eau de Vie van kersen, waarop we verse kersen (morellen) en diverse specerijen hebben laten trekken. Verkwikkend en barstend van het fruit.
€15,95
Stokerij Lubberhuizen
Waalnoot likeur
Waalnoot is een bitterzoete walnotenlikeur, gemaakt van onrijpe groene walnoten. Hij doet denken aan een Italiaanse ‘nocino’. We hebben de schaalvruchten, samen met kruidnagel en kaneel, maanden laten macereren op graanalcohol.
€15,95
Stokerij Lubberhuizen
Waalbitter
Over de rivier de Waal, voeren vroeger middelgrote zeilschepen, Waalschokkers genaamd. Vaak warmden de schippers en vissers op deze zeilboten zich aan zogenaamde ‘bitters’; kruidige borrels die het bloed weer doen stromen.
€16,75
Stokerij Lubberhuizen
Pomona
Pomona, de Nederlandse versie van het Franse 'Pommeau'. Gemaakt van vers geperst appelsap uit de Betuwe, Betuws Goud en Betuwse Calvados. Zonder toevoeging van suikers! Heerlijk als aperitief, slechts 18% alcohol.
€18,50
Stokerij Lubberhuizen
Varickse Jonge Jenever
Varickse Jonge is onze jonge jenever. Van pure graanalcohol, jeneverbessen, korianderzaad en verse citroenschil stoken ze een esprit, waaraan 10% moutwijn wordt toegevoegd. De gerst voor de moutwijn is speciaal gemout door Vloermouterij Masterveld.
€19,95
Stokerij Lubberhuizen
Peer Gieser Wildeman
De peer leent zich bij uitstek voor een geurige Eau de Vie. De smaak is wat voller en complexer dan die van de Conference, waarvan wij ook een Eau de Vie stoken. Het is overigens erg aangenaam beide perendistillaten naast elkaar te proeven.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwe Dry Gin
Onze Betuwe Dry Gin keert terug naar de essentie. Het hart wordt gevormd door een zelfgestookte esprit van jeneverbes, korianderzaad en verse citroenschil. Niets meer en niets minder. De naam is een knipoog naar ‘London dry gin’.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Peer Conference
De peer leent zich bij uitstek voor een geurige Eau de Vie. Velen kennen de Poire Williams of Williams Birne. Omdat deze perensoort in Nederland tegenwoordig nauwelijks nog verbouwd wordt, kozen ze bij Lubberhuizen voor de Conference peer.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuws Goud
Betuws Goud is vergelijkbaar met Calvados, het beroemde distillaat uit Normandië en Bretagne. Betuws Goud wordt gestookt uit oude appelrassen als de Alkemene, Notarisappel, Sterappel en Bellefleur, aangevuld met een kleine hoeveelheid peren.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Appel Goudrenet
Wellicht de bekendste appel om Eau de Vie van de stoken is de Gravensteiner. Lubberhuizen koos voor de Goudrenet, omdat die van de bekende en leverbare Hollandse appelrassen na het distilleren het meeste karakter toont.
€24,95
Stokerij Lubberhuizen
Betuwer Kers
Kersen zijn wellicht de meest geliefde vruchten van de Betuwe. In de lente geniet menig voorbijganger van hun bloesem, in de vroege zomer worden ze in kraampjes langs de weg verkocht. De kers is één van de edelste fruitsoorten om Eau de Vie van te stoken
€29,50
Stokerij Lubberhuizen
Framboos
De naam ‘framboos’ is afkomstig van het Franse ‘framboise’, wat op zijn beurt ontleend is aan het Nederlandse ‘braambes’. Omdat we de frambozen voor het stoken macereren op pure graanalcohol, blijven de primaire, fruitige aroma’s mooi bewaard.
€29,50
Stokerij Lubberhuizen
Pruim, gerijpt op hout
‘Vieille Prune’, zoals de Fransen zeggen, of Slivovitsj, zoals men dit distillaat op de Balkan noemt, is een volronde, krachtige Eau de Vie die minstens twee jaar op eikenhouten Bordeauxvaten gelegen heeft.
€29,50
Stokerij Lubberhuizen
Varickse Echte Moutwijn
Varickse Echte is een ongelagerd distillaat. De gerst is speciaal voor ons gemout door Vloermouterij Masterveld en gemalen door korenmolen ‘Op Hoop van Beter’ in Ingen. Het resultaat is een ‘ongelagerde single malt whisky’ en lijkt op Duitse Edelkorn.
€31,95
Stokerij Lubberhuizen
Kornoelje
Een heerlijke frisse Eau de Vie voor een zwoele zomeravond. In Nederland is de kornoelje geliefd als tuinstruik. De kornoeljebes die voor deze Eau de Vie wordt gebruikt komt uit Macedonië waar ze nog in het wild groeien.
€32,50
Stokerij Lubberhuizen
Eau de Bière Oloroso vat
Eau de Bière wordt gestookt van ambachtelijke aromatische bieren, zoals van Gulpener en andere ambachtelijke brouwerijen. Smaak en geur zijn als van de beste malt whiskey met een vleugje hop. Ditmaal gerijpt op een Oloroso vat.
€36,50
Stokerij Lubberhuizen
Betuwe Dry Gin Special Edition Zwarte Bes
Om de zoveel tijd brengt Stokerij Lubberhuizen een ‘Betuwe Dry Gin Special Edition’ uit. Het hart wordt gevormd door een ambachtelijk gestookte esprit van jeneverbes, korianderzaad en verse citroenschil. Aangevuld met 20% Eau de Vie van zwarte bes.
€36,95
Stokerij Lubberhuizen
Rijks - Eau de Vie
Deze bijzondere Eau de Vie is ontwikkeld door restaurant RIJKS® en Stokerij Lubberhuizen. Het is een bijzondere ensemble van kersen, mispels, peren en kweeperen zorgt voor verkwikkende aroma’s en een verfijnde, lange afdronk.
€36,95
Stokerij Lubberhuizen
Moerbei
Deze Eau de Vie is gemaakt van witte en zwarte moerbeien. De vruchten, die eruit zien als langwerpige bramen, komen oorspronkelijk uit Azië. Omdat de bladeren van deze bes geliefd zijn bij zijderupsen werden de bomen eeuwen geleden al naar Europa gehaald.
€38,95
Stokerij Lubberhuizen
Kwets
De kwets is een langwerpige pruimensoort met stevig vruchtvlees. De vruchten die voor deze Eau de Vie zijn gebruikt komen van hoogstambomen uit de omgeving van Varik. Verkwikkend en zwoel.
€38,95
Stokerij Lubberhuizen
Kroos
De ‘kerspruimen’, zoals kroosjes ook wel worden genoemd, zijn afkomstig uit de enige krozenboomgaard van Nederland, in Boven-Leeuwen. De geur is intrigerend en ingetogen, de smaak is gelaagd; fris en zwoel met een aangename afdronk.
€38,95
Pagina 1 van 2

Stokerij Lubberhuizen

Stokerij Lubberhuizen – oorspronkelijk Stokerij Lubberhuizen & Raaff – is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar soort. De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik aan de Waal. Eigenaren Bas en Joost Lubberhuizen distilleren er het beste, vers geplukte fruit uit de Betuwe tot Eaux de Vie van de puurste kwaliteit. In tegenstelling tot fabrieksprocessen, waarbij industriële alcohol, gemengd met essences als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, wordt er volledig ambachtelijk, handmatig en duurzaam gestookt. Niet voor niets zijn diverse distillaten van Stokerij Lubberhuizen jaar na jaar bekroond met medailles en oorkondes tijdens Destillata®.