Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Rigo

Rigo

De Azienda Rigo is gevestigd in Diano d’Alba, gelegen in het hart van de Langhe in Piemonte. Het is een mooi, klein familiebedrijf waar gastvrijheid voorop staat. Daarbij gaat alle zorg uit naar de bescherming van het milieu gedurende de gehele wijnproductie. Die is afkomstig van hun 10 hectare wijngaarden. De bekende druivenrassen uit de Piemonte zijn er vertegenwoordigd: dolcetto, barbera, nebbiolo, arneis en ook chardonnay (ier vermeld in volgorde van belangrijkheid voor wat betreft de productie op het wijngoed).
De wijngaarden zijn gericht op het zuiden, op een bodem van kalksteen en mergel. Het terroir met de naam 'Sori Piadvenza' is gelegen op een hoogte van 400 meter. Er wordt een tiental wijnen gemaakt, waarvan zes rode cuvées.

Rigo Dolcetto di Diano d'Alba 2013
Rigo

Dolcetto di Diano d'Alba 2013

Deze dolcetto is bedoeld om direct in zijn jeugd van te genieten. Paars gekleurd in het glas komt hij zeer opwekkend en sierlijk over, met fris donker fruit, wat viooltjes en met heerlijke zuurtjes.

€10,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Rigo Barbera d’Alba 2013
Rigo

Barbera d’Alba 2013

De wijn komt uit Diano d’Alba, van slechts anderhalve hectare wijngaard. Bij deze wijn is alles ‘rood’ wat de klok slaat: van de robijnrode kleur tot aan de tonen van aardbei, rozen en rode kersen. Met heerlijk sappige barbera-zuren.

€11,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Rigo Barbera d’Alba Superiore 2011
Rigo

Barbera d’Alba Superiore 2011

De andere stijl van barbera, de houtgelagerde, wordt vertegenwoordigd door deze superiore. Een stijl die bij veel mensen populair is door zijn verleidelijke smaak. De wijngaard waar deze superiore afkomstig van is, is kleiner dan een voetbalveld!

€17,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies