Rigo
Rigo
Dolcetto di Diano d'Alba 2016
De naam ‘dolcetto’ betekent letterlijk ‘kleine zoete’. De druiven worden gekenmerkt door een vrij lage zuurgraad en zijn erg zoet op het moment van de oogst. De Dolcetto is een wijn waarbij het fruit voorop staat, die gemaakt wordt om jong te drinken...
€10,50
Rigo
Barbera d’Alba 2015
Deze Barbera d’Alba wordt gefermenteerd en gerijpt op roestvrij stalen tanks zodat het frisse rode fruit behouden blijft. Hij heeft aroma’s van aardbei, kersen, zelfs iets van rozen. De sappige zuren zijn typerend voor de barberadruif.
€11,50
Rigo
Dolcetto di Diano d’Alba Piadvenza 2015
De druiven voor deze Dolcetto komen uit de 2 hectare grote Piadvenza-wijngaard in de zone Sorì Piadvenza. Hij wordt gemaakt op roestvrij staal en is daardoor uitermate fruitig, met duidelijke aroma’s van maraschinokers en bessen.
€12,95

Rigo

Azienda Agricola Rigo is gevestigd in het dorpje Diano d’Alba, centraal gelegen
in de beroemde heuvelachtige Langhe-streek in Piëmonte. Diano d’Alba staat bekend om zijn Dolcetto, die gemaakt wordt van de gelijknamige druif. De Dolcetto-appellation van Diano d’Alba is sinds 1974 erkend als DOC en sinds 2010 zelfs als DOCG. Naast de dolcettodruif worden er door Silvano Rigo ook de lokale blauwe rassen nebbiolo en barbera geteeld en als witte rassen de autochtone arneis en de internationale chardonnay. De opa en vader van Silvano verbouwden ook al druiven en produceerden wijn voor eigen gebruik. Pas in 1996 maakte de familie hun eerste wijn voor de verkoop: 1000 flessen Dolcetto. Tegenwoordig produceert men jaarlijks 65.000 flessen van de inmiddels 10 hectare wijngaarden. En nog steeds zijn Silvano én zijn vader bij elke stap in het productieproces betrokken. Het land wordt op milieuvriendelijke wijze bewerkt. De wijngaarden bevinden zich voor het grootste deel in de zone Sorì Piadvenza. Ze zijn overwegend gelegen
op het zuiden, op een gemiddelde hoogte van zo’n 400 meter en hebben een bodem met een groot aandeel kalkrijke mergel. In de kelder werken de Rigo’s met een combinatie van traditionele en moderne vinificatietechnieken; je vindt er zowel eikenhouten ‘botti’ als temperatuurgecontroleerde RVS tanks. Hier produceert men echte Piëmontese wijnen van hoge kwaliteit.