Pontet-Canet
Pontet-Canet
Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2014
De wijnen van Pontet-Canet worden met het jaar delicater, complexer en vooral zuiverder! Zacht, puur en met een rijpe neus die af en toe neigt naar weelderigheid.
€165,00

Pontet-Canet

Met 80 hectare wijngaarden is Château Pontet-Canet een groot domein. Het is gelegen in het noordelijke uiteinde van de gemeente Pauillac, recht tegenover Château Mouton Rothschild. Het is nu bijna 40 jaar in handen van de familie Tesseron. Het niveau van Pontet-Canet gaat zijn kwalificatie als 5ième Grand Cru Classé ver te boven en het is daarom een zeer interessante wijn om te volgen. De tractor wordt steeds meer uit de wijngaard verbannen en vervangen door echte paardenkrachten.
Reine, Sans Soucis, Surprise, Turbo, Ulysse, Univers en Vigor zijn de namen van de paarden die hun intrede hebben gedaan om het werk over te nemen. Er wordt biodynamisch gewerkt en sinds 2010 is Pontet-Canet als eerste Grand Cru Classé ooit biologisch-dynamisch gecertificeerd.
Het oogsten gebeurt met de hand en er vindt een strenge sortering van de druiven plaats. Gisting vindt plaats in zowel beton als roestvrijstalen vaten. De wijn rijpt 16-20 maanden in eikenhouten barriques waarvan maximaal 60% nieuw is. Vanaf 2012 worden ook unieke grote amforen gebruikt voor de rijping van een deel van de wijn.