Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Pierre Gaillard

Pierre Gaillard

Jaren geleden bezochten we Pierre Gaillard op zijn domein, hoog gelegen in de Rhône, ver achter en boven het middeleeuwse dorpje Malleval. Toen was hij de aanvoerder van een nieuwe generatie wijnbouwers van de Côte-Rôtie, Saint-Joseph en Condrieu. We werden meteen verliefd op zijn wijnen. Door de opmars van de aanstormende jeugd in deze regio verloren we de sympathieke Pierre Gaillard uit het oog en zijn wijnen verdwenen uit onze schappen. Met een nieuw bezoek bleek al snel dat het een vergissing was om Gaillard niet meer te vertegenwoordigen. Hij blijft immers de artisanale wijnmaker met een enorme berg aan gerichte kennis. Vooral zijn inzicht in historische, geologische en geografische details geeft hem een voorsprong. Ondertussen is het familiale team met de jonge generatie uitgebreid. Dat moet ook wel, want er zijn naast de 30 ha in de noordelijke Rhône flink wat hectaren wijngaarden verworven in de zuidelijke Languedoc (Faugères) en Roussillon (Banyuls). Voor ons is Gaillard echter meester van de viognier- en syrahdruif in de Noord-Rhône. Al zijn wijnen hebben een uitgekiende houtlagering gehad in het meest geschikte Franse eiken. Mede hierdoor is het dat deze elegante wijnen ons zo enorm (in)pakken.

Pierre Gaillard Côte-Rôtie 2010
Pierre Gaillard

Côte-Rôtie 2010

Gaillard heeft de beschikking over 5 hectare syrah in Côte-Rôtie. De percelen op de Côte Brune zijn rijk aan ijzeroxide. De percelen op de Côte Blonde geven soepelere en aromatischere wijnen.

€47,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies