Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Pichon-Baron

Pichon-Baron

Er is vaak verwarring over de namen van de twee Bordeaux Chateau's Longueville uit Pauillac. Het betreft hier wijngoed Château-Longueville-Baron. Geclassificeerd als 2ieme Grand Cru Classé. Het Château wordt daarom tegenwoordig kortweg Pichon-Baron genoemd. Lange tijd bleef het niveau achter bij dat van de andere Pichon-Longueville(-Lalande). Grote investeringen hebben de rollen omgedraaid en de wijn is de premier crus uit Pauillac qua niveau dicht genaderd. Niet verwonderlijk want het is gelegen naast Château Latour en heeft formidabele terroir met diep grind bodems, verspreid over kleine percelen. Het Château zelf is sprookjesachtig mooi en een bezoek waard.

Pichon-Baron 2ième Grand Cru Classé 1990
Pichon-Baron

2ième Grand Cru Classé 1990

De wijn van Pichon-Baron is die van de premier cru's uit Pauillac qua niveau dicht genaderd. Niet verwonderlijk want het is gelegen naast Château Latour en heeft formidabele terroir met diep grind bodems, verspreid over kleine percelen.

€360,00
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies