Bollinger

R.D. 2007

R.D. 2007
Licht
Krachtig

R.D. staat voor Recemment Dégorgé. Madame Bollinger maakt deze legendarische cuvée voor het eerst in 1967.
Men gaat met het verblijf van de gistcellen op de droesem voor deze champagne tot het uiterste en zo is de 2002 pas onlangs op de markt gebracht (R.D.)
De assemblage: 60% pinot noir en 40% chardonnay. De wijn is samengesteld uit 23 wijnen waarvan 71% Grand Cru, 29% Premier Cru wijngaarden. Alleen de grootste wijnen worden gebruikt voor de Bollinger RD.
Een extreem lange rijpingstijd, meer dan drie keer dan dat de regels van de appellation voorschrijven, om de smaken te laten transformeren tot oneindig… Een ware alchemie van wijn.
De dosage is heel laag, het is een extra Brut met maar 3-4 gram per liter.
De champagne heeft een uniek boeket; hij toont aroma's van rijp fruit, gestoofde kweepeer in het bijzonder, maar ook discrete tonen van honing. Daarnaast proeven we hints van geroosterde noten, cacao en vleugjes anijs en nootmuskaat. Krachtig in de smaak met een enorme lengte. De afdronk is minelalig met hints van citroen, prachtige frisse bitters en buitengewone frisheid. Drink de wijn op 8-10ºC. De wijn doet eer aan vele gastronomische gerechten, maar is op zichzelf ook een feest om te drinken. 

Lees meer
€325,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Pinot Noir, Chardonnay
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Bollinger