Cabernet-Franc 2019
Op de hoge hellingen van de Cordón del Plata-zone, bij Tupungato, heeft de cabernet franc een eigen thuis gevonden in Argentinië. De grote blootstelling aan de zon in combinatie met de koele bergwind laat dit druivenras harmonieus rijpen en de wijn van stokken geplant in 2001 is pas vrij recent ontwikkeld door Achaval Ferrer. De wijn wordt gemaakt onder de controle van wijnmaker Gustavo Rearte. Hij laat de wijn een beperkte tijd van 9 maanden op Franse eiken vaten rijpen en dat zorgt voor een volledig palet van aroma's en smaken. De wijn bezit precisie en is zijdeachtig, maar de structuur is tegelijk gespierd en lang in de mond. Met voorop expressief rood fruit ingebed in de perfecte zuren waarmee het bedrijf zo bekend is geworden, maar ook tonen van een frisse kruidigheid van tomatenblad, rozemarijn en peperkorrels. Een zekerheid bij gegrild rood vlees.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurRood
- Inhoud (ltr)0,75
- Druivenras(sen)Cabernet-Franc
- Bijzonderheden
- Beoordelingen
Achaval-Ferrer
Alle wijnen van Achával Ferrer hebben malbec als basis. Het is niet toevallig dat de respectvolle mix van de Italiaanse en Argentijnse cultuur garant staat voor wijnen met zowel kracht als finesse en frisse aroma’s, naast een enorme lengte die voor weinigen haalbaar is. Met mede-eigenaar en wijnmaker Roberto Cipressi uit Montalcino, hebben Santiago Achával en Manuel Ferrer de weg naar subliem wijnmaken gevonden.
Zij committeren zich aan het produceren van wijnen die de expressie van het terroir optimaal weergeven. In combinatie met de (voor Argentijnse begrippen) extreem lage rendementen is het de sleutel tot hun succes. Door de lage rendementen kan Achaval-Ferrer vaak al 3 weken eerder oogsten dan de overige producenten in Mendoza. Hierdoor behouden de wijnen een mooie frisheid en dat maakt de wijnen van Achaval tot de meest ‘Europese’ van het land! Al vanaf begin jaren 2000 zijn de wijnen niet onopgemerkt gebleven door de pers en scoren zij, zowel bij Robert Parker als de Wine Spectator, duizelingwekkend hoge scores, in een bandbreedte van 91 tot 98 punten. Hiermee is het dan ook het beste (rode) wijndomein van Argentinië. Jaar in jaar uit, altijd constant.