Holdvölgy

Eloquence 2011 4 puttonyos 0,5 ltr

Eloquence 2011 4 puttonyos 0,5 ltr
Licht
Krachtig

In Hongarije beschrijft de term 'Szamorodni' wijnen gemaakt van zeer laat geoogste druiventrossen, die zowel gedeeltelijk ongeschonden als gebotrytiseerde bessen bevatten. Naast de Tokaji Aszú is de Szamorodni de meest prestigieuze zoete wijnsoort van Tokaj. Bij het produceren van deze wijn combineert Holdvölgy historische tradities met de modernste wijnbouwtechnologie en -kennis.

Eloquence 2011 werd geoogst uit de historisch geclassificeerde wijngaarden van Holdvölgy, Király en Nyulászó, met druiven van de rassen furmint en hárslevelű.
De wijn is zeer elegant en uitgebalanceerd, met een romige textuur en een levendige zuurgraad. De aroma's van tropisch fruit, abrikoos, sinaasappels en zoete specerijen worden aangevuld door een mineraal tintje afkomstig van de vulkanische bodem van het Mád terroir. Qua suikers en zuren is de wijn gelijk aan een 4 Puttonyos Tokaji Aszú.

De wijn het kan de perfecte keuze zijn als aperitief, maar vooral ook naast allerlei gerechten in de creatieve gastronomie. De wijn werd geoogst uit de historisch geclassificeerde wijngaarden van Holdvölgy, Király en Nyulászó, met druiven van Furmint en Hárslevelű.

Lees meer
€29,95 per stuk
Op voorraad
  • Kleurwit
  • Inhoud (ltr)0,5
  • Druivenras(sen)Furmint, Hárslevelű
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Holdvölgy