Oostenrijk - Wit
Sigl
Grüner Veltliner Federspiel Frauenweingarten 2019
De wijn is 'to the point', fris mineralig en evenwichtig. Fruit van witte perzik, een beetje kruisbes, iets exotisch wit fruit op de achtergrond en echt lekkere zuren.
€13,95
Bernhard Ott
Grüner Veltliner Am Berg 2019
Met een delicaat fruitaroma vergezeld van tonen van venkel, lelietjes-van-dalen en knapperige nuances van komkommer en tuinkers, subtiel en licht in de mond. De wijn heeft een pittige, steenachtige mineraliteit, die onder de oppervlakte ligt van een zeer
€14,75
Hiedler
Grüner Veltliner 'Löss' 2019
De wijn heeft in de geur aroma’s van rijp sappig fruit van appels en kruisbessen en in de smaak een uitstekende balans tussen de frisse, lichtrijpe tonen en een ondersteunende mineraliteit.
€14,95
Hiedler
Grüner Veltliner 'Thal' 2018
De wijngaard 'Langenloiser Thal' werd in 1936 aangeplant. Complexe, elegante fris gestructeerde wijn met fijne mineraliteit. Veelzijdige spijsbegeleider.
€19,95
Knoll
Grüner Veltliner Federspiel Loibner 2018
De neus van deze wijn is nog iets gesloten met zachte hints van gist en rode appel. In de mond komt hij van glorieus los met rijpe maar volle smaken van appel- en citrus. Hij is fantastisch fris, geconcentreerd sappig en gedreven.
€25,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Federspiel Loibner 2017
Met de jaargang 2016 wordt de basis Federspiel van FX Pichler niet langer vernoemd naar de Frauenweingarten, maar staat nog alleen nog Loibner Federspiel op het label. De wijn komt evenwel van dezelfde wijngaarden.
€26,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Federspiel Loibner 2016
Met de jaargang 2016 wordt de basis-Federspiel van FX Pichler niet langer vernoemd naar de Frauenweingarten, maar staat nog alleen nog 'Loibner Federspiel' op het label. De wijn komt evenwel van dezelfde wijngaarden.
€26,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Federspiel Loibner Frauenweingarten 2015
De wijn komt van lager gelegen grote wijngaarden in de gemeente Dürnstein - Loiben, met een rivierafzetting als ondergrond van van zand en grind. Deze ondergrond is ideaal voor de Federspiel gruners, die ragfijn, maar pikant gestructureerd zijn.
€26,95
Knoll
Grüner Veltliner Federspiel Ried Kreutles 2018
In de geur rijp fruit van abrikozen en limoen en een hints van honing en peper. Slank, mineralig en droog in de smaak. Complex, finesserijk, sappig met fijne zuren. Mooie harmonie en een elegante lange afdronk.
€28,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Federspiel Ried Klostersatz 2016
Deze Gruner Veltliner bezit puur frisse fruittonen van peer, meloen, abrikoos en frisse citrus, met een infuus van rokerige minerale tonen en peperige elementen.
€31,95
Knoll
Gruner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2016
Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en orientaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur.
€39,95
Knoll
Gruner Veltliner Ried Loibenberg Smaragd 2017
Rijk en rond met tonen van met abrikoos en honing. Uitstekend voorbeeld van een wulpse maar tegelijk verfijnde Grüner Veltliner Smaragd uit het relatief warmere Loiben.
€44,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd Ried Loibenberg 2016
De wijn is afkomstig van zeer steile terrassen van de Loibner Berg in Wachau. Deze wijngaarden zijn gericht op het zuiden. Loibner Loibenberg behoort tot de beste ‘cru’-wijngaarden van de wereld.
€52,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd Ried Loibenberg 2017
De wijn is afkomstig van zeer steile terrassen van de Loibner Berg in Wachau. Deze wijngaarden zijn gericht op het zuiden. Ried Loibenberg behoort tot de beste ‘cru’-wijngaarden van de wereld.
€52,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd Ried Loiber Berg 2015
De wijn is afkomstig van zeer steile terrassen van de Loibner Berg in Wachau. Deze wijngaarden zijn gericht op het zuiden. Loibner Loibenberg behoort tot de beste ‘cru’-wijngaarden van de wereld.
€52,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd 'M' 2017
Gruner Veltliner afkomstig van laat in november geoogste, rijpste druiven van de wijngaarden Loibnerberg en Kellerberg, de twee topterroirs en cru's van Pichler. In de smaak rijk , spannend en mineralig expressief.
€82,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd Ried Kellerberg 2017
Het is een superterroir met een bijzonder microklimaat, met al warmte in de vroege ochtend met bitterkoude nachtstromen.
€82,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd 'M' 2016
Grüner Veltliner afkomstig van de laat geoogste (in november), rijpste druiven van de wijngaarden Loibnerberg en Kellerberg, de twee topterroirs en cru's van Pichler. In de smaak rijk , spannend en mineralig expressief.
€84,95
FX Pichler
Gruner Veltliner Smaragd Ried Kellerberg 2016
Het is een superterroir met een bijzonder microklimaat, met al warmte in de vroege ochtend met bitterkoude nachtstromen.
€84,95