Bourgogne - Wit
Henry de Vézelay
Bourgogne Vézelay 'Henry de Vézelay' Blanc 2015
Inmiddels is de beroemde wijnmaker Raveneau (voorheen de wijnmaker van deze wijn) legendarisch geworden in Chablis en is de stijl van de wijn onveranderd gebleven. De wijn wordt gemaakt van 100% chardonnay.
€13,95
Henry de Vézelay
Bourgogne Vézelay 'Terroir' Blanc 2014
De ‘Terroir’ wordt gemaakt van druiven die uit het beschermde natuurgebied ‘Morvan’ komen. Sinds 2006 mag de cave hier op beperkte schaal druiven telen onder strikte voorwaarden. Uitsluitend biologisch en geen bestrijdingsmiddelen.
€15,50
Vrignaud
Petit Chablis 2015
In de geur is de wijn open, met citrusfruit en florale tonen. In de smaak heeft de wijn een vriendelijke aanzet, met wit fruit, knisperende zuren en minerale tonen. Met je ogen dicht lijkt het een prachtige Chablis!
€16,95
Patrick Piuze
Petit Chablis 2014/15
Een Petit Chablis? Wij konden het niet geloven toen we deze wijn voor het eerst proefden. Zo veel gulheid, elegantie en mineraliteit… zelfs voor een premier cru zou dit een prachtexemplaar zijn.
€17,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir Découverte 2015
De wijngaard van de Découverte ligt in een koele vallei en grenst aan de premier cru Vaulorent. Omdat de wijngaard op het noorden gericht is, is dit de meest frisse van de vier wijnen uit de Terroir-serie.
€19,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Courgis 2015
De wijn heeft aroma’s van abrikozen en limoen. De aanzet is zuiver en fris, met limoen en groene appel, en de frisse, rijke smaak eindigt in een delicate, ziltig-stenige afdronk die lang blijft hangen.
€19,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Fyé 2015
Afkomstig van een perceel met 60 jaar oude stokken bij het dorpje Fyé, vlak onder de bekende premier cru Montée de Tonnerre. De bodem bestaat uit pure kalksteen. Master of Wine Tim Atkin roemde het ongelooflijke palet van deze wijn.
€19,95
Vrignaud
Chablis 2015
De wijn heeft in de geur tonen van een vers boeket bloemen, mint, leisteen en perzik. In de smaak proeven we naast het royale fruit ook duidelijke stenige mineralen, aangevuld met een licht gerookte toon. 100% biologisch gemaakt!
€19,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir Découverte 2016
De wijngaard van de Découverte ligt in een koele vallei en grenst aan de premier cru Vaulorent. Omdat de wijngaard op het noorden gericht is, is dit de meest frisse van de vier wijnen uit de Terroir-serie.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Chablis 2016
Zo eenvoudig als de naam klinkt, zo complex is de wijn! Hij komt van wijngaarden die binnen de gemeente Chablis liggen en stuk voor stuk zijn beplant met oude wijnstokken (Piuze gebruikt nooit wijnstokken die jonger dan 40 jaar zijn).
€22,95
Patrick Piuze
Chablis La Grande Vallée 2014
de wijn is onweerstaanbaar geurig met perzikfruit en een boeket aan bloemen en bloesems. De smaak is breed en verfijnd, met witte perzik, citroen- en sinaasappel-schil, en een verleidelijke touch van mirabelpruim in de finale. Groots!
€26,95
Vrignaud
Chablis 1er Cru Fourchaume 2014
Deze sympathiek geprijsde cru wordt vergist en gerijpt op zijn lie op stalen vaten. Smaakvolle, ferme wijn met wit fruit van appel, peer, perzik en citrus. De wijn kan zeker 7-10 jaar rijpen. Goede combinatie met zeefruit en visgerechten met saus.
€28,95
Lucien Muzard
Santenay Champs Claude Blanc 2015
De wijnranken staan op de grens van de hoog aangeslagen 1er cru Morgeot in Chassagne-Montrachet, letterlijk op een paar meter afstand! Deze chardonnay verdient dan ook een vergisting op uitstekende eiken vaten.
€29,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2015
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, aangename zuren en een lichte houttoets.
€34,95
Franck Grux
Bourgogne Blanc les Grandes Coutures 2014/15
De witte Bourgogne van Franck Grux komt van een wijngaard die net buiten de appellation Meursault valt, maar de kwaliteit geeft een heel ander beeld. Menig Meursault van andere producenten haalt het niveau van deze wijn niet!
€34,95
J.M. Ferret
Pouilly-Fuissé 2015
Een prachtige balans, met een geurig boeket met tonen van noten, appel, mango en een vleugje gesmolten kaarsvet. In de smaak heeft de wijn vette tonen, peer, mineralen en een fijne, doch lange afdronk.
€38,95
Vincent Dureuil-Janthial
Rully 1er Cru Les Margotés 2013/14
In de mond spreekt de wijn ook direct met prachtige, opbouwende zuren. Breed, rijk, en met mooie bitters. Grote wijn, met een spannende, volle afdronk, die meer aan een prachtige Meursault doet denken dan een Rully.
€39,95
Patrick Piuze
Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2014
Als er één premier cru is die kwalitatief het dichtst tegen de grand cru status aanzit, is het Montée de Tonnerre. Deze cru ligt slechts één heuveltje verwijderd van de grand crus ‘Les Clos’ en ‘Blanchot’.
€41,95
Patrick Piuze
Chablis 1er cru Vaulorent 2013/15
De premier cru Vaulorent behoort tot het terroir van Fourchaume, grenst aan de grand cru Les Preuses en vertoont veel overeenkomsten.
€44,95
Vincent Dauvissat
La Forest 1er cru 2013
Deze 1er cru Chablis van topper Dauvissat flirt niet alleen met de kwaliteit van grand cru's, maar gaat die van grand cru's van andere producenten ruimschoots voorbij.
€44,95
Roulot
Bourgogne Blanc 2014/15
Van de druiventeelt tot en met de rijping wordt alles gedaan op dezelfde manier als bij Roulot's Meursaults, met als enige verschil de kortere duur van de vatrijping op de fijne droesem. De wijngaard grenst aan de Meursault-appellation.
€47,95
Lucien Muzard
Puligny-Montrachet Blanc 2012
Muzard prijst zich gelukkig ons een mooie witte Puligny te presenteren. Helder goudgeel van kleur. Ingetogen fruitig, met een uitgesproken amandeltoontj en een vleug van honing.
€49,95
Henri Germain
Meursault 2013
Krachtige energieke Meursault, met een goede balans tussen het (gele) fruit en de aanwezige mineraliteit. Hij heeft een mooie toasting, fijne zuren en een evenwichtige finale.
€52,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin Le Banc 2015
Deze geweldige Saint-Aubin is op het niveau van menig premier cru. Vergisting vindt plaats op de natuurlijke gisten en een langdurige opvoeding op houten vaten van 350 liter in plaats van de kleinere 'barriques van 225 liter.
€52,95
Pagina 1 van 4