Bourgogne - Wit
Henry de Vézelay
Bourgogne Vézelay 'Henry de Vézelay' Blanc 2015
Inmiddels is de beroemde wijnmaker Raveneau (voorheen de wijnmaker van deze wijn) legendarisch geworden in Chablis en is de stijl van de wijn onveranderd gebleven. De wijn wordt gemaakt van 100% chardonnay.
14% korting
€13,95 €11,95
Henry de Vézelay
Bourgogne Vézelay 'Terroir' Blanc 2014
De ‘Terroir’ wordt gemaakt van druiven die uit het beschermde natuurgebied ‘Morvan’ komen. Sinds 2006 mag de cave hier op beperkte schaal druiven telen onder strikte voorwaarden. Uitsluitend biologisch en geen bestrijdingsmiddelen.
€15,50
Vrignaud
Petit Chablis 2015
In de geur is de wijn open, met citrusfruit en florale tonen. In de smaak heeft de wijn een vriendelijke aanzet, met wit fruit, knisperende zuren en minerale tonen. Met je ogen dicht lijkt het een prachtige Chablis!
€16,95
Vrignaud
Chablis 2015
De wijn heeft in de geur tonen van een vers boeket bloemen, mint, leisteen en perzik. In de smaak proeven we naast het royale fruit ook duidelijke stenige mineralen, aangevuld met een licht gerookte toon. 100% biologisch gemaakt!
€19,95
Patrick Piuze
Bourgogne Tonnerre 'Les Boutots' 2017
Deze witte Bourgogne toont zich heel aanlokkelijk en biedt aroma's van verse perzik, witte bloemen en geel gekleurd fruit. In de mond nergens zwaar, satijnachtig en elegant, met uitgesproken zuren en een royale kern aan fruit.
€20,95
Patrick Piuze
Chablis Plateau de la Cornasse 2017
Chablis met een mooie frisse zuurgraad en het fruit heeft naast aroma's van pitfruit zoals witte perzik ook nuances van tropisch fruit, citroenschil en florale tonen van witte bloesem.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Coteau de Fontenay 2017
Het is chardonnay afkomstig van klassieke kimmeridgien bodems, maar met eigen balans van citrus- nectarine- en appelfruit, jodium en een kalkachtige, ziltige mineraliteit met een gematigd alcoholgehalte.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir Découverte 2016
De wijngaard van de Découverte ligt in een koele vallei en grenst aan de premier cru Vaulorent. Omdat de wijngaard op het noorden gericht is, is dit de meest frisse van de vier wijnen uit de Terroir-serie.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Fyé 2017
Afkomstig van een perceel met 60 jaar oude stokken bij het dorpje Fyé, vlak onder de bekende premier cru Montée de Tonnerre. De bodem bestaat uit pure kalksteen. Master of Wine Tim Atkin roemde het ongelooflijke palet van deze wijn.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Chablis 2016
Zo eenvoudig als de naam klinkt, zo complex is de wijn! Hij komt van wijngaarden die binnen de gemeente Chablis liggen en stuk voor stuk zijn beplant met oude wijnstokken (Piuze gebruikt nooit wijnstokken die jonger dan 40 jaar zijn).
€22,95
Patrick Piuze
Chablis La Grande Vallée 2017
De vergeten premier cru volgens Patrick Piuze. Een adembenemende 'lieu-dit' met inderdaad de klasse van een premier cru. En dat voor deze prijs!
€28,95
Vrignaud
Chablis 1er Cru Fourchaume 2014
Deze sympathiek geprijsde cru wordt vergist en gerijpt op zijn lie op stalen vaten. Smaakvolle, ferme wijn met wit fruit van appel, peer, perzik en citrus. De wijn kan zeker 7-10 jaar rijpen. Goede combinatie met zeefruit en visgerechten met saus.
€28,95
Patrick Piuze
Chablis La Grande Vallée 2014
De vergeten premier cru volgens Patrick Piuze. Een adembenemende 'lieu-dit' met inderdaad de klasse van een premier cru. En dat voor deze prijs! 92 punten Robert Parker.
€28,95
Lucien Muzard
Santenay Champs Claude Blanc 2015
De wijnranken staan op de grens van de hoog aangeslagen 1er cru Morgeot in Chassagne-Montrachet, letterlijk op een paar meter afstand! Deze chardonnay verdient dan ook een vergisting op uitstekende eiken vaten.
€29,95
Vincent Dureuil-Janthial
Rully Blanc 2014
Biodynamische witte Bourgogne van prachtige kwaliteit, de top in Rully. Gebotteld na 16 maanden, in overeenstemming met de maancyclus. Verse kruidigheid en een zuivere frisheid om van te watertanden. Eetlustopwekkend.
€32,95
Franck Grux
Bourgogne Blanc les Grandes Coutures 2015
De witte Bourgogne van Franck Grux komt van een wijngaard die net buiten de appellation Meursault valt, maar de kwaliteit geeft een heel ander beeld. Menig Meursault van andere producenten haalt het niveau van deze wijn niet!
€35,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2016
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets.
€37,95
J.M. Ferret
Pouilly-Fuissé 2016
Een prachtige balans, met een geurig boeket met tonen van noten, appel, mango en een vleugje gesmolten kaarsvet. In de smaak heeft de wijn vette tonen, peer, mineralen en een fijne, doch lange afdronk.
€38,95
Vincent Dureuil-Janthial
Rully 1er Cru Les Margotés 2014
In de mond spreekt de wijn ook direct met prachtige, opbouwende zuren. Breed, rijk, en met mooie bitters. Grote wijn, met een spannende, volle afdronk, die meer aan een prachtige Meursault doet denken dan een Rully.
€39,95
Vincent Dureuil-Janthial
Rully 1er Cru Les Margotés 2013
In de mond spreekt de wijn ook direct met prachtige, opbouwende zuren. Breed, rijk, en met mooie bitters. Grote wijn, met een spannende, volle afdronk, die meer aan een prachtige Meursault doet denken dan een Rully.
€39,95
Patrick Piuze
Chablis 1er cru Vaulorent 2015
De premier cru Vaulorent behoort tot het terroir van Fourchaume, grenst aan de grand cru Les Preuses en vertoont veel overeenkomsten.
€44,95
Roulot
Bourgogne Blanc 2015
Van de druiventeelt tot en met de rijping wordt alles gedaan op dezelfde manier als bij Roulot's Meursaults, met als enige verschil de kortere duur van de vatrijping op de fijne droesem. De wijngaard grenst aan de Meursault-appellation.
€47,95
Lucien Muzard
Puligny-Montrachet Blanc 2012
Muzard prijst zich gelukkig ons een mooie witte Puligny te presenteren. Helder goudgeel van kleur. Ingetogen fruitig, met een uitgesproken amandeltoontj en een vleug van honing.
€49,95
Patrick Piuze
Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2017
Als er één premier cru is die kwalitatief het dichtst tegen de grand cru status aanzit, is het Montée de Tonnerre. Deze cru ligt slechts één heuveltje verwijderd van de grand crus ‘Les Clos’ en ‘Blanchot’.
€54,95
Pagina 1 van 3