Bourgogne - Wit
Vignerons de la Colline Éternelle
Bourgogne Blanc Prestige Vézelay 2018
Naast de reguliere Cuvée Chardonnay maken ze in Vezelay ook deze witte Prestige Cuvée. De druiven komen van een enkele wijngaard, les Saulniers. In de geur steenfruit, citrustonen en een subtiele geur van bloesem. De smaak zuiver en rond met subtiel hout
24% korting
€20,95 €15,99
Vignerons de la Colline Éternelle
Bourgogne Blanc Vézelay 2021
Inmiddels is de beroemde wijnmaker Raveneau (voorheen de wijnmaker van deze wijn) legendarisch geworden in Chablis en is de stijl van de wijn onveranderd gebleven. De wijn wordt gemaakt van 100% chardonnay.
€17,95
Patrick Piuze
Bourgogne Tonnerre 'Les Boutots' 2022
Deze witte Bourgogne toont zich heel aanlokkelijk en biedt aroma's van verse perzik, witte bloemen en geel fruit. In de mond nergens zwaar. Satijnachtig en elegant, met uitgesproken zuren en een royale kern aan fruit.
€24,95
Frantz Chagnoleau
Mâcon-Villages Clos St. Pancras 2021
Chardonnay van 3,5 ha biologisch bewerkte wijngaard in Mâcon. Verfrissende wijn, bewust zonder houtinvloeden, met een mooi gedefinieerde afdronk
€27,95
Frantz Chagnoleau
Mâcon-Villages Clos St. Pancras 2020
Chardonnay van 3,5 hectare biologisch bewerkte wijngaard in Mâcon. Verfrissende wijn, bewust zonder houtinvloeden, met een mooi gedefinieerde afdronk.
€27,95
Patrick Piuze
Petit Chablis 2022
Een Petit Chablis? Wij konden het niet geloven toen we deze wijn voor het eerst proefden. Zo veel gulheid, elegantie en mineraliteit… zelfs voor een premier cru zou dit een prachtexemplaar zijn.
€27,95
Lucien Muzard
Bourgogne Blanc 2021
Deze Bourgogne Chardonnay heeft een frisse en verfijnde neus, met tonen van citrus en witte bloemen. Ook in de mond toont de wijn frisheid en is complex met tonen van limoen, groene appel en een hint van houtrijping en boter.
€29,95
Borgeot
Bourgogne Chardonnay 2020
Een wijn die in de geur heldere citrus- en witte perzikaroma’s en kruidigheid toont. Met een weldadige concentratie van fruit in de mond, genereus en mineralig in de afdronk, met verfrissende mooie zuren. Heeft een mooi gedoseerde houtlagering.
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de la Chapelle 2022
Het wijngaardperceel van de Terroir de la Chapelle loopt van oost naar west, zodat er nauwelijks zonlicht op valt en het er daardoor buitengewoon koel is. Het ligt vlakbij de premier cru Fourchaume.
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Coteau de Fontenay 2021
De wijn is gemaakt van chardonnay afkomstig van klassieke Kimmeridgien-bodems en toont een geheel eigen karakter met een balans van citrus-, nectarine- en appelfruit, jodium en een kalkachtige, ziltige mineraliteit met een gematigd alcoholgehalte.
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir Découverte 2021
De wijngaard van de Découverte ligt in een koele vallei en grenst aan de premier cru Vaulorent. Omdat de wijngaard op het noorden gericht is, is dit de meest frisse van de vier wijnen uit de Terroir-serie.
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Courgis 2018
De wijn heeft aroma’s van abrikozen en limoen. De aanzet is zuiver en fris, met limoen en groene appel, en de frisse, rijke smaak eindigt in een delicate, ziltig-stenige afdronk die lang blijft hangen.
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Fyé 2021
Afkomstig van een perceel met 60 jaar oude stokken bij het dorpje Fyé, vlak onder de bekende premier cru Montée de Tonnerre. De bodem bestaat uit pure kalksteen. Master of Wine Tim Atkin roemde het ongelooflijke palet van deze wijn.
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Chablis 2023
Zo eenvoudig als de naam klinkt, zo complex is de wijn! Hij komt van wijngaarden die binnen de gemeente Chablis liggen en stuk voor stuk zijn beplant met oude wijnstokken (Piuze gebruikt nooit wijnstokken die jonger dan 40 jaar zijn).
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Fleys 2022
Piuze staat er bekend om dat hij relatief vroeg oogst, desondanks heeft de Terroir de Fleys een fijne volle structuur. In de neus frisse tonen van witte perzik, citrus en vers gebakken brood. In de mond rijk van smaak maar met een fijne frisheid.
€31,95
Patrick Piuze
Chablis La Butte 'O' 2022
De Chablis La Butte "O" is een nieuwe Chablis van Piuze van het perceel dat eerder werd gebracht door Jean-Marie Guffens van Domaine Verget. De lieu-dit La Butte ligt op een steile helling gelegen aan de zuidelijke Chablis premier cru Les Butteaux.
€34,95
Maume-Marchand-Tawse
Bourgogne Chardonnay 2019
Bourgogne met een citrus gevulde neus en rijpe peer- en appelgeuren. Zachte, ronde en heerlijke smaken eindigen in een schone en droge afdronk die behoorlijk complex en lang is.
€34,95
Frantz Chagnoleau
Saint-Véran A Prelude 2022
Deze cuvée wordt gemaakt van wijnstokken in de dorpen Prissé en Chasselas en is altijd een verfijnde weergave van de appellatie, ongeacht het oogstjaar. Hij bezit een zachte kern van fruit, levendige zuren en een ziltige afdronk.
€34,95
Patrick Piuze
Chablis La Grande Vallée 2022
De vergeten premier cru volgens Patrick Piuze. Een adembenemende 'lieu-dit' met inderdaad de klasse van een premier cru. En dat voor deze prijs!
€34,95
Matrot
Bourgogne Chardonnay 2020
De basis Chardonnay van Matrot is al direct een herkennning naar de hogere witte wijnen van het domein. Natuurlijke vergisting geeft een zuivere, ronde wijn met veel fraicheur naast zacht fruit en lichte houttonen
€34,95
Borgeot
Bourgogne Clos de la Carbonade 2021
De kleine wijngaard ‘Clos de la Carbonade’ is een monopole van Borgeot. Het is een klein perceel, gelegen in het dorp Bouzeron, het meest noordelijke dorp van de Côte Chalonnaise. De wijn die er vandaan komt kan zich regelmatig meten met hogere Bourgognes
€36,95
Borgeot
Saint Aubin 2018
Borgeot maakt een zachte, romige en gulle Saint Aubin die nog wel een paar jaartjes mee kan. Een verrassing ook in de vivino app, waar hij een 4,3 scoort wat erg hoog is voor dit type wijn. En terecht!
€38,95
Remi Jobard
Bourgogne Blanc 2020
Aantrekkelijke pure chardonnay met een licht tropische neus, spiegelt tonen van meloen en citrusschil. De fruitige en pure smaken met een verleidelijke structuur zijn levendig op een schone, droge afdronk, die bijna knapperig en heerlijk verfrissend is.
€39,95
Lucien Muzard
Santenay Champs Claude Blanc 2022
De wijnranken staan op de grens van de hoog aangeslagen 1er cru Morgeot in Chassagne-Montrachet, letterlijk op een paar meter afstand! Deze chardonnay verdient dan ook een vergisting op uitstekende eiken vaten.
€39,95
Pagina 1 van 5